ΤΕΝΙΣ

Το σήκωσε στο Τόκιο ο Κύργιος

Το σήκωσε στο Τόκιο ο Κύργιος

Ο Νικ Κύργιος επιβλήθηκε με 2-1 σετ επί του Νταβίντ Γκοφάν και κατέκτησε το τουρνουά του Τόκιο. Έρχεται νέα άνοδος στην Παγκόσμια κατάταξη. (VIDEO)

Όταν είναι έχει το μυαλό του μέσα στο κορτ ο Νικ Κύργιος μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν και το μόνο που απομένει είναι να το εμπεδώσει και ο ιδιαίτερα ταλαντούχος Ελληνοαυστραλός.

Ο Νικ Κύργιος επιβλήθηκε με 4-6, 6-3, 7-5 επί του Γκοφάν και κατέκτησε το τουρνουά Rakuten Japan Open Championships που διεξάγεται στο Τόκιο.

Ο Γάλλος ήταν εκείνος που ξεκίνησε καλύτερα και εκμεταλλεύτηκε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Κύργιου κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-4. Η συνέχεια όμως ανήκε ολοκληρωτικά στον 21χρονο Ελληνοαυστραλό. Το δεύτερο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο με τον Κύργιο να στέλνει την αναμέτρηση με συνοπτικές διαδικασίες στο τρίτο σετ.

Εκεί είχαμε μία μεγάλη μονομαχία με τους δύο αθλητές να κρατούν το σερβίς τους μέχρι το 11ο game. Τότε ήταν που ο Κύργιος έκανε το break και στη συνέχεια σέρβιρε για να κατακτήσει το τουρνουά. Αμέσως μετά το τέλος του τελικού τόνισε: "Συγχαρητήρια Νταβίντ για τη σπουδαία εβδομάδα. Κάνεις εξαιρετική χρονιά. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε κι άλλα τέτοια ματς. Το κοινό εδώ είναι εξαιρετικό και σίγουρα θα έρχομαι εδώ κάθε χρόνο για το υπόλοιπο της καριέρας μου".

Κάπως έτσι, ο Κύργιος έφυγε από την Αυστραλία έχοντας 300.000 δολάρια περισσότερα στο λογαριασμό του, αλλά και νέα άνοδο στην Παγκόσμια κατάταξη. Είναι δεδομένο ότι από τη Δευτέρα (10/10) ο 21χρονος τενίστας θα ανέβει στο Νο14 κάτι που δεν έχει επαναλάβει ποτέ στην καριέρα του.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ