ΤΕΝΙΣ

Το Ίντιαν Γουέλς βάζει κάτω το Γουίμπλεντον

Το Ίντιαν Γουέλς βάζει κάτω το Γουίμπλεντον

Το τουρνουά στο Ίντιαν Γουέλς επιβεβαιώνει το χαρακτηρισμό ως το 5ο Grand Slam, αν και έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από ορισμένα Grand Slam!

Το τουρνουά στο Ίντιαν Γουέλς ολοκληρώθηκε με νίκες του Νόβακ Τζόκοβιτς και της Σιμόνα Χάλεπ. Τις 10 ημέρες που ήταν η διάρκεια του πρώτου μεγάλου τουρνουά μετά το Αυστραλιανό Όπεν τις πύλες του συγκροτήματος "Indian Wells Tennis Garden" πέρασαν 456.672 θεατές!

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, πλησιάζοντας τον αριθμό των 491.084 θεατών που παρακολούθησαν το 2014 το Γουίμπλεντον σε 14 μέρες! Το Ρολάν Γκαρός δεν δημοσιοποίησε το 2014 το συνολικό αριθμό θεατών, αλλά εικάζεται πως φέτος το Ίντιαν Γουέλς ξεπέρασε την προσέλευση στο χωμάτινο Grand Slam.

Βοηθάει βέβαια πως το κεντρικό κορτ έχει χωρητικότητα 16.000 θέσεων, το δεύτερο μεγαλύτερο μόνιμο στάδιο στο τένις μετά από το "Άρθουρ Ας", το κεντρικό κορτ στο "Billie Jean Tennis Centre" όπου φιλοξενείται το Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το "Indian Wells Tennis Garden" στοίχισε 77.000.000 δολάρια και έχει 11 γήπεδα, έξι για προπόνηση και δύο χωμάτινα. Μετά το 2000 το τουρνουά πέρασε δύσκολες στιγμές μέχρι που εμφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος Λάρι Έλισον και αγόρασε τη διοργάνωση αντί 100.000.000 δολαρίων.

Το 2011 το Ίντιαν Γουέλς ξεπέρασε όλα τα Grand Slams, αφού εγκατέστησε το σύστημα instant replay (Hawk-Eye) σε όλα τα γήπεδα αντί 60.000 δολαρίων το καθένα.

Πέρυσι (2014) το τουρνουά γιγαντώθηκε ακόμα περισσότερο με τα εγκαίνια ενός αθλητικού χωριού, δύο νέων εστιατορίων και αύξηση της χωρητικότητας κατά 8.000 θέσεων. Φέτος, ο Έλισον ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του, πείθοντας ο ίδιος προσωπικά τη Σερένα Γουίλιαμς να παίξει ξανά στο Ίντιαν Γουέλς, δεκατέσσερα χρόνια μετά την οριστική αποχώρηση της. Βλέπετε, το καλύτερο τουρνουά τένις στον κόσμο πρέπει να έχει τους σπουδαιότερους παίκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ