ΤΕΝΙΣ

Το "αντίο" του Τόνι στον Ραφαέλ Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal, right, listens to his coach and uncle Toni Nadal during a training session for the French Open tennis tournament, at the Roland Garros stadium in Paris, Saturday, May 24, 2014. The French Open tennis tournament starts Sunday. (AP Photo/Michel Euler)
Spain's Rafael Nadal, right, listens to his coach and uncle Toni Nadal during a training session for the French Open tennis tournament, at the Roland Garros stadium in Paris, Saturday, May 24, 2014. The French Open tennis tournament starts Sunday. (AP Photo/Michel Euler) AP

Μέσα από ένα άρθρο του ο Τόνι Ναδάλ αποχαιρέτησε τον Ράφα και τον ευχαρίστησε για το γεγονός ότι τον έκανε να αισθάνεται περισσότερο σημαντικός από όσο του αξίζει!

Με έναν συγκινητικό τρόπο επέλεξε να πει το "αντίο" του ο Τόνι Ναδάλ στον Ραφαέλ Ναδάλ. Επί σειρά ετών ο πρώτος ήταν προπονητής του δεύτερου και έφτασαν μαζί στις περισσότερες από τις μεγάλες επιτυχίες του σπουδαίου Ισπανού τενίστα.

Οι δυο τους είχαν μία εξαιρετική σχέση και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την κορυφή του κόσμου.

Από του χρόνου οριστικά ο Τόνι Ναδάλ δεν θα είναι προπονητής του Ράφα (φέτος ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς) και έτσι ήθελε να αποχαιρετήσει τον παίκτη του ο οποίος παράλληλα είναι και ανιψιός του. Για αυτό το λόγο έγραψε ένα κείμενο στην "El Pais" όπου μιλά με άκρως κολακευτικά λόγια για τον 31χρονο Ισπανό.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο άρθρο του: "Ολοκληρώνω μια ευτυχισμένη περίοδο 27 ετών, που ξεκίνησε την ημέρα που ο γιος του αδερφού μου, Σεμπαστιάν, μπήκε για πρώτη φορά σε γήπεδο τένις, μόλις στα 3 του χρόνια. Σήμερα φεύγω από το πλευρό σου, αλλά το μονοπάτι μου δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχίσω να είμαι συνδεδεμένος με το τένις, γιατί ο ενθουσιασμός και η αγάπη μου γι' αυτό το άθλημα, ευτυχώς παραμένουν αμείωτα.

Πρέπει να αναγνωρίσω και να ευχαριστήσω πολύ, τον άνθρωπο που ευθύνεται για την τύχη μου: τον ανιψιό μου, Ραφαέλ. Η σχέση μας ήταν ασύλληπτα εύκολη και καλή, σε σχέση με τον κόσμο στον οποίο κινούμαστε.

Χάρη στην εκπαίδευσή του, το σεβασμό και το πάθος του, μπόρεσα να ξεπεράσω τον τρόπο που κατανοώ αυτό το επάγγελμα. Χάρη σε αυτόν, έχω ζήσει εμπειρίες που ξεπέρασαν όλα τα όνειρά μου.

Έχω ταξιδέψει πλάι του σε απίστευτα μέρη και έχω γνωρίσει ενδιαφέροντες ανθρώπους από πολλά πεδία. Σήμερα αισθάνομαι μεγάλη αγάπη και τιμή, επειδή ο άνθρωπος αυτός με έχει κάνει να νιώθω πολύ σημαντικότερος απ' όσο αξίζω".

Photo credits: AP Photo/Michel Euler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ