ΤΕΝΙΣ

Το 2016 ανήκει στην Κέρμπερ

Το 2016 ανήκει στην Κέρμπερ

Με τον ιδανικότερο τρόπο πανηγυρίζει την άνοδό της στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης η Αντζελίκ Κέρμπερ, καθώς κατέκτησε τον τίτλο και στο US Open, επικρατώντας της Καρολίνα Πλίσκοβα με 6-3, 4-6, 6-4.

Το 2016 ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά της Αντζελίκ Κέρμπερ. Η Γερμανίδα τενίστρια, μετά τη νίκη της στο Αυστραλιανό Όπεν, την παρουσία της στους τελικούς του Γουίμπλεντον και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, αλλά και την εξασφαλισμένη θέση στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης από την προσεχή Δευτέρα (12/09), σημείωσε μία ακόμα μεγάλη επιτυχία.

Κατέκτησε το δεύτερο τίτλο Γκραν Σλαμ της καριέρας της, αφού μετά την πρωτιά στη Μελβούρνη στην αρχή του έτους, πανηγύρισε τη νίκη και στο US Open, επικρατώντας της Καρολίνα Πλίσκοβα με 6-3, 4-6, 6-4 στον τελικό.

Σε έναν τελικό, που ήταν κάτι παραπάνω από "κλειστός" και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά και στην απειρία της Τσέχας, που για πρώτη φορά στην καριέρα της βρέθηκε σε τελικό Γκραν Σλαμ. Μάλιστα, μέχρι το φετινό US Open, η Πλίσκοβα είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο οποιουδήποτε από τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά του τένις!

Ωστόσο, η εμφάνισή της απέναντι στη σαφώς πιο έμπειρη Γερμανίδα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Ακόμα κι αν έχασε το πρώτο σετ με 3-6, "απάντησε" με ένα break στο δεύτερο σετ, το οποίο και κατέκτησε με 6-4. Έτσι, ο τελικός κρίθηκε στο τρίτο σετ, όπου το break ήρθε και πάλι για την Πλίσκοβα, η οποία προηγήθηκε με 3-1, αλλά με τρία games στη σειρά, η Κέρμπερ έφτασε στο 4-3 κι εν συνεχεία στο 5-4, όπου η Τσέχα σέρβιρε για να κρατηθεί στον τελικό. Μόνο που το άγχος ήταν εχθρός της, με συνέπεια να δεχθεί νέο break και μάλιστα με love game από την Κέρμπερ, που πήρε έτσι το τρόπαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ