ΤΕΝΙΣ

Το 2014 τελικό, το 2015 αποκλεισμό

Το 2014 τελικό, το 2015 αποκλεισμό

Η περσινή φιναλίστ στο Γουίμπλεντον, Εζενί Μπουσάρ και η Σιμόνα Χάλεπ, Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη αποκλείστηκαν από τον 1ο γύρο του τουρνουά.

Η Εζενί Μπουσάρ και η Σιμόνα Χάλεπ αναμετρήθηκαν το 2014 στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον. Η Μπουσάρ με τρεις συνεχόμενες παρουσίες σε ημιτελικά Grand Slam είχε γνωρίσει βαριά ήττα από την Πέτρα Κβίτοβα στον τελικό και η Χάλεπ παρά τον αποκλεισμό από το παιχνίδι τίτλου, είχε επιβεβαιώσει την παρουσία της ανάμεσα στις κορυφαίες.

Λιγότερο από δώδεκα μήνες μετά οι δύο παίκτριες έπεσαν θύμα μεγάλης έκπληξης, χάνοντας στον 1ο γύρο του τουρνουά. Και οι δύο έχουν πάρει κακές αποφάσεις αναφορικα με τους προπονητές τους: Η Χάλεπ βρίσκεται ήδη στον τρίτο προπονητή της, ενώ η Μπουσάρ εγκατέλειψε τον Νικ Σαβιάνο λίγο πριν από το Αυστραλιανό Όπεν για να καταλήξει στον προπονητή της Βικτόρια Αζαρένκα, Σαμ Σούμικ. Στο Ρολάν Γκαρός που προηγήθηκε η Χάλεπ, φιναλίστ το 2014, εφυγε στον 2ο γύρο και η Μπουσαρ, ημιφιναλίστ το 2014, έχασε στον 1ο γύρο.

Το 2014 τελικό, το 2015 αποκλεισμό

Η Σιμόνα Χάλεπ

Πρώτα η Μπουσάρ έχασε σε δύο σετ από την Κινέζα Ντουάν Γινγκγίνγκ, Νο117 στον κόσμο, με 7-6 (7-3), 6-4. Από το Νο5 τον περασμενο Οκτώβριο θα βρεθεί εκτός πρώτης 20άδας. Η Μπουσάρ είπε πως έχει ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί να μην αγωνιστεί στο "All England Club".

Την ώρα που προσπαθούσε να εξηγήσει στους δημοσιογράφους " πως δεν βρισκόμαστε στο τέλος του κόσμου", διασκεδάζοντας με την παρατήρηση που δέχθηκε από το διαιτητή γιατί διαγραφόταν κάτω από τη μπλούζα της το μαύρο σουτιέν που φορούσε, η Χάλεπ γνώριζε την ήττα από την Τσέχα Γιάνα Τσεπέλοβα. Εκτός Top100 και η Τσεπέλοβα, Νο106 στον κόσμο για την ακρίβεια, νίκησε 5-7, 6-4, 6-3 τη Χάλεπ. Όπως είπε δεν είναι η καλύτερη νίκη στην καριέρα της, το 2014 είχε νικήσει την κορυφαία σύγχρονη τενίστρα, τη Σερένα Γουίλιαμς.

Έτσι έχει διαμορφωθεί το κυρίως ταμπλό των γυναικών στο Γουίμπλεντον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ