ΤΕΝΙΣ

Τίτλος Νο8 για Φέντερερ στο Άλε

Τίτλος Νο8 για Φέντερερ στο Άλε

Ο Ρότζερ Φέντερερ υπερασπίστηκε εύκολα τον τίτλο του στο "Gerry Webber Open" με αντίπαλο τον Αντρέας Σέπι. Δείτε ποιοι είναι οι τενίστες και οι τενίστριες με τους περισσότερους τίτλους στο ίδιο τουρνουά (video).

Μόνο έκπληξη δεν αποτελεί η κατάκτηση του τίτλου στο "Gerry Webber Open" από τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο 33χρονος Ελβετός "σφράγισε" τον όγδοο τίτλο του (2003, 2004, 2005, 2006, 2008, 2013, 2014, 2015) στο κεντρικό κορτ του Άλε που αποτελεί πιστό αντίγραφο του κεντρικού κορτ στο Γουίμπλεντον, επικρατώντας 7-6 (7-1), 6-4 του Ιταλού Αντρέας Σέπι.

" Φυσικά, είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μένα, να νικήσω εδώ για όγδοη φορά πριν από το Γουίμπλεντον", δήλωσε ο Φέντερερ που στοχεύει στην κατάκτηση του μεγάλου τουρνουά για όγδοη φορά, για τον πρώτο Grand Slam τίτλο μετά το 2012.

Στιγμιότυπα από τη νίκη του Φέντερερ:

Οι δύο φιναλίστ διασκέδασαν μαζί το βράδυ του Σαββάτου στο πάρτι των διοργανωτών. Ο Σέπι είχε τρεις ευκαιρίες για break στο πρώτο σετ και δύο πόντους για να πάρει το σετ, με τον Φέντερερ να βγαίνει από τη δύσκολη θέση με δύο άσους. Από εκείνο το σημείο και μετά ο δεξιόχειρας από τη Βασιλεία πήρε τον έλεγχο και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση.

Ο Σέπι ίσως βρέθηκε κατά τύχη στον τελικό, αν σκεφτεί κανείς πως ο Γκαέλ Μονφίς είχε αποσυρθεί από τον προημιτελικό τους και στη συνέχεια ο Κέι Νισικόρι από τον ημιτελικό, είναι όμως ένας καλός παίκτης στο γρασίδι και το έδειξε στο πρώτο σετ.

Ο Φέντερερ έγινε ο τρίτος τενίστας με οκτώ νίκες στο ίδιο τουρνουά. Οκτώ νίκες είχε ο Γκιγιέρμο Βίλας στο Μπουένος Άιρες και ισάριθμους τίτλους ο Ράφα Ναδάλ στο Μόντε Κάρλο και στη Βαρκελώνη. Ο Ισπανός φυσικά έχει το απόλυτο ρεκόρ με εννιά κατακτήσεις στο Ρολάν Γκαρός.

Στις γυναίκες εννιά τίτλους στο Γουίμπλεντον έχει να επιδείξει και η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. Η πολιτογραφημένη Αμερικανίδα που άλλαξε το γυναικείο τένις έχει στο σπίτι της δώδεκα τρόπαια από το τουρνουά στο Σικάγο, 11 στο Ίστμπουρν, 9 στο Γουίμπλεντον, στο Ντάλας και στην Ουάσινγκτον. Τον ίδιο αριθμό τίτλων (9) έχει και η Στέφι Γκραφ στο γερμανικό όπεν.

Τόσο η Ναβρατίλοβα, όσο και η Γκραφ έχουν να επιδείξουν περισσότερους από 100 επαγγελματικούς τίτλους στην καριέρα τους. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος του Φέντερερ που έφτασε τους 86 στην καριέρα του και μετράει ήδη τέσσερις φέτος (Μπρισμπέιν, Ντουμπάι, Κωνσταντινούπολη, Άλε).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ