ΤΕΝΙΣ

Θρίαμβος της Κέρμπερ στο Australian Open

Θρίαμβος της Κέρμπερ στο Australian Open

Η Αντζελίκ Κέρμπερ πανηγυρίζει το πρώτο Grand Slam στην καριέρα της καθώς έκανε τη μεγάλη έκπληξη κόντρα στη Σερένα Γουίλιαμς στον τελικό του Australian Open (videos)!

Τον πρώτο μεγάλο τίτλο στην καριέρα της κατέκτησε το Σάββατο (30/1) η Αντζελίκ Κέρμπερ, με το Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης να πετυχαίνει τη μεγάλη έκπληξη στον τελικό του Australian Open απέναντι στο Νο 1 στον κόσμο, Σερένα Γουίλιαμς, επικρατώντας με 6-4 3-6 6-4.

Η Σερένα Γουίλιαμς κατέβηκε στον τελικό με τον αέρα του φαβορί έχοντας 21 κερδισμένους τίτλους Grand Slam σε 25 συμμετοχές της σε τελικούς (!) και χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σετ στην πορεία της προς τον τελικό, ωστόσο η 28χρονη Γερμανίδα τα έδωσε όλα στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό Grand Slam και στο φινάλε δικαιώθηκε.

Θρίαμβος της Κέρμπερ στο Australian Open

Η Κέρμπερ επιβλήθηκε 6-4 στο πρώτο σετ μετά από 39 λεπτά, εκμεταλλευόμενη τα 23 αβίαστα λάθη της Αμερικανίδας αντιπάλου της έναντι μόλις 3 από την πλευρά της, με την Σερένα Γουίλιαμς να ανεβάζει απόδοση στο δεύτερο σετ και να το παίρνει με 6-3.

Το τρίτο σετ βρήκε την Γερμανίδα να είναι πιο ψύχραιμη έναντι της 34χρονης αντιπάλου της και να αποφεύγει τα πολλά λάθη (η Σερένα Γουίλιαμς τελείωσε το ματς με 46 αβίαστα λάθη ενώ η νικήτρια με μόλις 13) και έτσι επιβλήθηκε με 6-4 για να πανηγυρίσει μία τεράστια νίκη και έναν πανάξιο τίτλο στο κορτ της "Rod Laver Arena".

Θρίαμβος της Κέρμπερ στο Australian Open

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που το Νο 7 του ταμπλό κατέκτησε τον τίτλο ήταν η... Σερένα Γουίλιαμς το 2005 ενώ η τελευταία φορά που κατέκτησε Γερμανίδα το Australian Open ήταν η Στέφι Γκραφ πριν από 22 χρόνια, όταν είχε νικήσει στον τελικό του 1994 την Αράντσα Σάντσεθ Βικάριο.

Επιπλέον η Κέρμπερ μπήκε στο κλειστό κλαμπ των αθλητριών (5 τον αριθμό) που έχουν αναδειχτεί πρωταθλήτριες στο Australian Open αν και βρίσκονταν εκτός της πρώτης πεντάδας της παγκόσμιας κατάταξης στο ξεκίνημα του τουρνουά, με την Γερμανίδα να είναι επίσης η πρώτη αριστερόχειρας που κατακτάει τον τίτλο μετά τη Μόνικα Σέλες το 1996.

Θρίαμβος της Κέρμπερ στο Australian Open

"Σερένα, είσαι έμπνευση για τόσους πολλούς ανθρώπους. Ένα απίστευτα σπουδαίο άτομο. Συγχαρητήρια για όσα έχεις κάνει. Το δικό μου όνειρο πραγματοποιήθηκε απόψε.

Έχω δουλέψει σκληρά όλη τη ζωή μου. Το να λέω ότι είμαι πρωταθλήτρια Grand Slam είναι κάτι το τρελό", δήλωσε μετά τη νίκη της η Κέρμπερ, η οποία από τη Δευτέρα θα είναι στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από την πλευρά της η Σερένα Γουίλιαμς, η οποία έχασε την ευκαιρία να "πιάσει" την Στέφι Γκραφ με 22 τίτλους Grand Slam, έβγαλε ιπποτικά το καπέλο στην νικήτρια λέγοντας: "Συγχαρητήρια Άντζι, ήσουν η καλύτερα παίκτρια του τουρνουά. Ελπίζω πραγματικά να απόλαυσες τη στιγμή. Το άξιζες πραγματικά".

Θρίαμβος της Κέρμπερ στο Australian Open

Η Κέρμπερ πανηγυρίζει το πρώτο Grand Slam στην καριέρα της:

Η Γερμανίδα τενίστρια σηκώνει το τρόπαιο:

Οι δηλώσεις της Κέρμπερ μετά την κατάκτηση του τροπαίου:

Το συλλεκτικό "αυτόγραφο" της Κέρμπερ:

Οι δηλώσεις της Σερένα Γουίλιαμς μετά την ήττα στον τελικό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ