ΤΕΝΙΣ

Θριαμβευτής για τρίτη σερί χρονιά στο Indian Wells ο Τζόκοβιτς

Θριαμβευτής για τρίτη σερί χρονιά στο Indian Wells ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Μίλος Ράονιτς με το εκκωφαντικό 6-2, 6-0 και αναδείχθηκε πρωταθλητής για 3η διαδοχική χρονιά στο Indian Wells. Στις γυναίκες το τρόπαιο πήγε στην Βικτόρια Αζαρένκα, 6-4, 6-4 την Σερένα Γουίλιαμς.

Για τρίτη σερί χρονιά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε στο τουρνουά indian Wells της Masters Series, αποδεικνύοντας ξανά ότι αυτή την στιγμή είναι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. Ο Νόλε δεν συνάντησε καμία αντίσταση από τον αντίπαλό του και επικράτησε σε μόλις 1 ώρα και 17 λεπτά του Μίλος Ράονιτς στον τελικό.

Ο Σέρβος πήρε το πρώτο σετ με 6-2 γκέιμ, για να είναι καταιγιστικός στο δεύτερο, κάνοντάς το δικό του με 6-0. Έτσι, λοιπόν, χωρίς ιδρώτα έφτασε στο πέμπτο τρόπαιό του στην συγκεκριμένη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Ρότζερ Φέντερερ που έχει τέσσερα και ισοφάρισε τον Ραφαέλ Ναδάλ στους 27 Masters τίτλους.

Επίσης, ο Νο1 στην ATP, Τζόκοβιτς, κατέκτησε τον τρίτο του φετινό τίτλο, μετά το Qatar Open και το Australian Open, καθώς και τον 62o στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας το ένατο καλύτερο ρεκόρ στην Open era, του Γκιγιέρμο Βίλας. Αυτή ήταν η 22η φετινή του νίκη σε σύνολο 23 αγώνων μέσα στο 2016, ενώ μετράει 16 διαδοχικές νίκες σε Masters διοργανώσεις (συνολικό ρεκόρ στα 1000άρια είναι 273-58 νίκες).

Στον αντίποδα, ο Ράονιτς αγωνίστηκε για τρίτη φορά σε τελικό της σειράς Masters και για πρώτη στο Indian Wells, έχοντας ως highlight της καριέρας του το τρόπαιο πριν δυο χρόνια στο 500άρι της Ουάσινγκτον, που είναι και ο πιο σημαντικός τίτλος που έχει κατακτήσει. Πλέον, ο 25χρονος Καναδός με καταγωγή από το Μαυροβούνιο ανέβηκε στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θριαμβευτής για τρίτη σερί χρονιά στο Indian Wells ο Τζόκοβιτς

Θρίαμβος για Αζαρένκα στις γυναίκες

Από 'κει και πέρα, στο ταμπλό των γυναικών η Βικτόρια Αζαρένκα νίκησε με 2-0 σετ την Σερένα Γουίλιαμς και κατέκτησε το Indian Wells και μάλιστα μπροστά σε αμερικανικό κοινό. Η 26χρονη Λευκορωσίδα έκανε ένα πολύ άρτιο παιχνίδι και πήρε και τα δυο σετ με 6-4 και 6-4 γκέιμ, κατακτώντας το δεύτερο τρόπαιο της καριέρας του στην συγκεκριμένη διοργάνωση, με την πρώτη να είναι το 2012.

Πλέον, μετρά 16 νίκες σε 17 ματς στη σεζόν, ενώ έχει ήδη κατακτήσει φέτος και το Brisbane International. Παράλληλα, κατάφερε να νικήσει την Γουίλιαμς για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2013, καθώς μετρούσε πέντε διαδοχικές ήττες από την Αμερικανίδα. Αυτός ήταν ο 19ος τίτλος στην καριέρα της.

ήταν ο σημαντικότερος τίτλος που κέρδισε μετά από το Australian Open του 2013 και ο 19ος συνολικά στην καριέρα της, ενώ νίκησε την Αμερικανίδα μόλις για τέταρτη φορά σε σύνολο 21 αναμετρήσεων. Πλέον, ανέβηκε στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας άλμα επτά θέσεων.

Θριαμβευτής για τρίτη σερί χρονιά στο Indian Wells ο Τζόκοβιτς
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ