ΤΕΝΙΣ

Three-peat o Γλέζος, στέμμα για την Κόκκοτα

Three-peat o Γλέζος, στέμμα για την Κόκκοτα

To Ν’JOY UNI-Tennis Athens Open 2014 ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τον καλύτερο τρόπο στο Δάσος Χαϊδαρίου. Πολλά σημαντικά ονόματα έδωσαν το παρών στην διοργάνωση και φέτος αλλά την ημέρα του τελικού αυτοί που έλαμψαν ήταν οι νικητές των μονών, Μανώλης Γλέζος και Αγγελική Κόκκοτα.

Ο Γλέζος καταφέρνει για 3η συνεχόμενη σεζόν να κατακτά την κορυφή και να δείχνει πως θέλει ακόμα περισσότερη προσπάθεια από τους συνδιεκδικητές για να τον ρίξουν από εκεί.

Βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα σε αντίθεση με τον αντίπαλό του Γιάννη Ανδρουτσέλη ο οποίος είχε ένα κακό βράδυ μετά όμως από ένα ομολογουμένως εκπληκτικό τουρνουά που πραγματοποίησε. Την 3η θέση κατέκτησε ο Νίκος Κόκκοτας.

Στις γυναίκες, η πρωτάρα στην διοργάνωση αλλά έμπειρη στο υψηλότερο επίπεδο Αγγελική Κόκκοτα κατάφερε και πήρε την πρωτιά από την δις πρωταθλήτρια (2012 και 2013) Βερονίκη Γιορταμή. Ο τελικός κρίθηκε στο Tie Break με σκόρ 10-7 μετά από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα της Γιορταμή στο πρώτο σετ και από ένα δυναμικό come back της Κόκκοτα στο δεύτερο σετ η οποία διαχειρίστηκε άψογα και την κούρασή της. Την 3η θέση κατέκτησε η Αργυρού.

Στα διπλά ανδρών, ο Γιαννακάκης με τον Κόκκοτα επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί απέναντι στους Σωτηρίου και Μαντούση νικώντας σε ένα όμορφο παιχνίδι με 2-0 σετ και αφού στον ημιτελικό είχαν αποκλείσει τους περσινούς δευτεραθλητές Γιάννη και Τόμμυ Ανδρουτσέλη. Ο Σωτηρίου και Μαντούσης βέβαια ήταν εκείνοι που πραγματοποίησαν τον ηχηρό αποκλεισμό στα ημιτελικά, αυτόν του Μανώλη Γλέζου και του Νικολά Μπισμπίκου ο οποίος αντικατέστησε και τον κλασικό παρτενέρ του Γλέζου, τον Πιερ Μπισμπίκο που ταλαιπωρείται από ρήξη χιαστών.

Στα διπλά μικτά οι θεατές παρακολούθησαν επίσης ένα πολύ όμορφο αγώνα ο οποίος άνοιξε το event ανάμεσα στους Γλέζο – Γιορταμή και τους Κόκκοτα – Κόκκοτα. Οι δεύτεροι επικράτησαν σε έναν αγώνα που διήρκησε 90 λεπτά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Γλέζος / Γιορταμή – Κόκκοτας / Κόκκοτα 2-6 / 4-6
Κόκκοτας / Γιαννακάκης - Σωτηρίου / Μαντούσης 6-1 / 6-2
Γιορταμή - Κόκκοτα 6-3 / 1-6 / ΤΒ 8-10
Γλέζος - Ανδρουτσέλης Γ. 6-2 / 6-3

Στο τέλος της διοργάνωσης, βραβεύτηκε ο κ. Αντώνης Θεοδώρου εκ μέρους της Tretorn και Prince για την υπερπολύτιμη προσφορά της εταιρίας στην διοργάνωση.

Επίσης, βραβεύτηκε ο Δήμος Χαϊδαρίου και συγκεκριμένα ο τομέας Αθλητισμού και Πολιτισμού και ο κ. Κώστας Περγαντής ο οποίος μίλησε στο κοινό και εξήρε το αγωνιστικό ήθος των παιχτών και τη σημασία του συνδυασμού της φοιτητικής με την αθλητική ιδιότητα. Μάλιστα έδωσε το μικρόφωνο στους πρωταγωνιστές και την παράσταση έκλεψε η ατάκα του Γιάννη Ανδρουτσέλη που είπε πως ''περιμένω να αποφοιτήσει ο Μανώλης για να πάρω κι εγώ το κύπελλο'' με την απάντηση να έρχεται μέσα σε πολλά γέλια από τον πολυνίκη στον θεσμό Μανώλη Γλέζου πως ''Το κοινό ήταν σήμερα ξεκάθαρα με τον Γιάννη, όμως μέχρι να πεθάνω θα παίζω σε αυτήν την διοργάνωση!''.

Ο κόσμος που παρακολούθησε ήταν πολυάριθμος και ιδιαίτερα ενθουσιώδης και καταχειροκρότησε σε κάθε όμορφη φάση όλους τους αθλητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ