ΤΕΝΙΣ

Τα 20 ρεκόρ της Σερένα Γουίλιαμς

Τα 20 ρεκόρ της Σερένα Γουίλιαμς

Η Σερένα Γουίλιαμς κατέκτησε τον 20ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα της το περασμένο Σάββατο (6/6) στο Παρίσι. Η WTA Tour συγκέντρωσε 20 στατιστικά στοιχεία για την επιτυχία της στο Ρολάν Γκαρός και στην καριέρα της.

Η Σερένα Γουίλιαμς κατέκτησε τον 20ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα της το περασμένο Σάββατο (6/6) στο Παρίσι. Η WTA Tour συγκέντρωσε 20 στατιστικά στοιχεία για την επιτυχία της στο Ρολάν Γκαρός και στην καριέρα της.

1.Η Σερένα είναι η τρίτη παίκτρια στην ιστορία του τένις, άνδρας ή γυναίκα, με 20 Grand Slam τίτλους (η Μάργκαρετ Κορτ έχει 24, η Στέφι Γκραφ έχει 22)

2.Η Σερένα είναι η πρώτη γυναίκα με τρία συνεχόμενα Grand Slam μετά από το δικό της Serena Slam (τέσσερις συνεχόμενους τίτλους από το Ρολάν Γκαρός το 2002 μέχρι το Αυστραλιανό Όπεν το 2003)

3.Η Σερένα είναι η πρώτη γυναίκα που κάνει το νταμπλ Αυστραλιανό Όπεν-Ρολάν Γκαρός μετά το 2001 (Τζένιφερ Καπριάτι)

4.Η Σερένα βρέθηκε εννιά μέρες μακριά από το ρεκόρ να γίνει η μεγαλύτερη σε ηλικία τενίστρια με Grand Slam στην επαγγελματική εποχή, κερδίζοντας το Ρολάν Γκαρός και ενώ ήταν 33 χρονών και 254 ημερών (η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα ήταν 33 χρονών και 263 ημερών όταν κέρδισε το Γουίμπλεντον το 1990). Η Σερένα θα καταρρίψει το ρεκόρ αν κερδίσει άλλο Grand Slam.

5.H Σερένα βρέθηκε να χάνει με ένα σετ στους τέσσερις από τους επτά αγώνες που έδωσε στο τουρνουά, η πρώτη φορά που το έχει κάνει αυτό στην καριέρα της.

6.Η Σερένα πήγε στα τρία σετ στα πέντε από τα επτά παιχνίδια της κατά τη διάρκεια του τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα της.

7.Η Σερένα έχει ρεκόρ 12-0 στα παιχνίδια που πήγαν στα τρία σετ και έχει κερδίσει τα τελευταία 15 στη σειρά. Η τελευταία φορά που έχασε αγώνα στα τρία σετ ήταν με αντίπαλο τη Βένους Γουίλιαμς τον περασμένο Αύγουστο στο Μόντρεαλ.

8.Η Σερένα έχει χάσει μόλις μια φορά από αριστερόχειρα σε Grand Slam (από την Εκατερίνα Μακάροβα στην Αυστραλία το 2012)

9.Η Σερένα έχει ρεκόρ 240-7 στην καριέρα της, όταν κερδίζει το πρώτο σετ.

10.Η Σερένα έχει αρνητικό ρεκόρ σε Grand Slam, όταν χάνει το πρώτο σετ (33-32)

11.Η Σερένα έχει φετινό ρεκόρ 32-1, η μοναδική ήττα έχει έρθει από την Πέτρα Κβίτοβα στα ημιτελικά της Μαδρίτης

12.Η Σερένα έχει ρεκόρ 69-4 στο χώμα μετά την επιστροφή της από σοβαρό τραυματισμό και ασθένεια το 2011. Οι μοναδικές ήττες της έχουν έρθει από τη Βιρζινί Ραζάνο, τη Γιάνα Τσεπέλοβα, τη Γκαρμπίνε Μουγουρούθα και την Πέτρα Κβίτοβα).

13.Η Σερένα έχει τρεις τίτλους στο Ρολάν Γκαρός, τους περισσότερους ανάμεσα σε εν ενεργεία παίκτριες (η Μαρία Σαραπόβα ακολουθεί με δύο)

14.Η Σερένα έχει δώδεκα τίτλους στο χώμα, τις περισσότερες ανάμεσα σε εν ενεργεία παίκτριες (η Σαραπόβα ακολουθεί με 11)

15.Η νίκη της Σερένα επί της Αζαρένκα στον 3ο γύρο την έκανε την πρώτη γυναίκα με 50 νίκες σε κάθε Grand Slam (και ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο μοναδικός παίκτης στην επαγγελματική εποχή που το έχει καταφέρει)

16.Η Σερένα έχει 273 νίκες στα Grand Slam, η τέταρτη στην εποχή του επαγγελματικού τένις και πλησιάζει στην κορυφή (Η Ναβρατίλοβα έχει 306, η Κρις Έβερτ 299 και η Γκραφ έχει 278)

17. Η Σερένα είναι η δεύτερη παίκτρια στην ιστορία του επαγγελματικού τένις με τρεις ή τέσσερις νίκες σε Grand Slam με έξι τίτλους στο Αυστραλιανό Όπεν, τρία στο Ρολάν Γκαρός, πέντε Γουίμπλεντον και έξι US Open (Η Γκραφ είναι η μοναδική που έχει καταφέρει το ίδιο επίτευγμα με τέσσερις, έξι, επτά και πέντε αντίστοιχα).

18. Η Σερένα κερδίζει Grand Slam για 15.5 χρόνια, η περίοδος ανάμεσα στο πρώτο (US Open 1999) και το τελευταίο (Ρολάν Γκαρός 2015). Το προηγούμενο ρεκόρ με δώδεκα χρόνια μοιράζονται η Κρις Έβερτ, η Ναβρατίλοβα και η Γκραφ.

19.Η Σερένα έχει 67 τίτλους στην WTA, βρίσκεται στην 6η θέση μαζί με τη Μπίλι Τζιν Κινγκ. Προηγούνται οι Ναβρατίλοβα με 167, η Έβερτ με 154, η Γκραφ με 107, η Κορτ με 92 και η Γκούλαγκονγκ-Κόουλι με 68.

20.Θα επιχειρήσει να βελτιώσει και άλλο τους παραπάνω αριθμούς στο Γουίμπλεντον.

Πηγή: WTA Tour

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ