ΤΕΝΙΣ

Συνεχίζεται το παραμύθι της Vesnina

Συνεχίζεται το παραμύθι της Vesnina

H Vesnina επικράτησε με 6-2,6-2 επί της Cibulkova και θα αντιμετωπίσει την Serena Williams στον ημιτελικό του Wimbedon. Στον άλλον θα παίξουν η Venus Williams και η Kerber. (VIDEOS)

Το καλύτερο τουρνουά της καριέρας της κάνει η Elena Vesnina η οποία με μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση επιβλήθηκε με 6-2, 6-2. Η 30χρονη Ρωσίδα ήταν για μία ακόμα φορά εξαιρετική και με 22 winners και μόλις 10 αβίαστα λάθη δεν άφησε περιθώρια αντίδραση στην Cibulkova.

H Elena Vesnina προηγήθηκε με 5-1 στο πρώτο σετ δείγμα του εξαιρετικού της παιχνιδιού και έφτασε άνετα στην κατάκτηση του σετ με 6-2.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ. Η Vesnina προηγήθηκε με 4-0, η Cibulkova κατάφερε να μειώσει σε 5-2 κατακτώντας τα δύο από τα επόμενα τρία games, αλλά και πάλι η Vesnina έφτασε εύκολα στο 6-2.

Σίγουρα με αυτή την εντυπωσιακή της πορεία η Vesnina θα σκαρφαλώσει αρκετά ψηλά στην Παγκόσμια κατάταξη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο50 και αναμένεται να βρεθεί τουλάχιστον στο Νο25.

Στα ημιτελικά αντίπαλός της θα είναι η Serena Williams. Η Αμερικανίδα επιβλήθηκε δύσκολα απέναντι στην Anastasia Pavlyuchenkova. Η Serena πήρε τη νίκη με 6-4, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon για 10η φορά στην καριέρα της.

Η Anastasia Pavlyuchenkova ήταν εξαιρετική και έκανε ότι μπορούσε για να καταφέρει να σπάσει το σερί της Αμερικανίδας. Τα δύο σετ ήταν ακριβώς ίδια με την Serena να κάνει break στο ένατο game τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο.

H Serena θέλει ακόμα μία νίκη για να μπορέσει να διεκδικήσει το 22ο Grand Slam στην καριέρα της, με το οποίο θα ισοφαρίσει την Steffi Graf.

Williams εναντίον Kerber στον άλλον ημιτελικό

Το ζευγάρι του άλλου ημιτελικού θα έχει και εκείνο μία Williams. H Venus στο αγαπημένο της Wimbledon κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά επικρατώντας με 7-6 (5), 6-2 επί της Yaroslava Shvedova.

Όλα τα λεφτά ήταν το πρώτο σετ στο οποίο καμία δεν κατάφερε να ξεφύγει. Έτσι, έφτασαν μέχρι το tie-break, στο οποίο η Venus επέστρεψε από το 2-5 και κέρδισε 5 διαδοχικούς πόντους, για να το κατακτήσει με 7-5!

Στο δεύτερο σετ η 36χρονη Αμερικανίδα ήταν απόλυτα σταθερή και με όπλο της τα ελάχιστα λάθη που έκανε κατάφερε να κάνει το 2-0 παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Angelique Kerber την Πέμπτη.

Η Kerber ήταν εξαιρετική και κατάφερε να επικρατήσει της Simona Halep με 7-5, 7-6 (2) σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Ο αγώνας στιγματίστηκε από τα πολλά break που έκαναν οι δύο αθλήτριες με την Kerber να κάνει το κρίσιμο στο 12ο game του πρώτου σετ και να το κατακτά με 7-5.

Στο 2ο σετ η Kerber κατάφερε να προηγηθεί με 5-3, αλλά η Halep οδήγησε το σετ στο tie break όπου και τελικά ηττήθηκε.

Highlights: Dominika Cibulkova vs Elena Vesnina Highlights: Angelique Kerber vs Simona Halep
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ