ΤΕΝΙΣ

Συνελήφθη δύο φορές σε έξι ώρες πρώην νο1 του τένις

Συνελήφθη δύο φορές σε έξι ώρες πρώην νο1 του τένις
AP PHOTO/VADIM GHIRDA

Ο 71χρονος Ρουμάνος Ίλιε Ναστάσε, πρώην νο1 στην παγκόσμια κατάταξη που συχνά προκαλεί με τη συμπεριφορά του, "κατόρθωσε" να συλληφθεί δύο φορές σε έξι ώρες από την τροχαία.

Μπελάδες για τον Ίλιε Ναστάσε, τον Ρουμάνο βετεράνο του τένις, ο οποίος συνελήφθη δύο φορές μέσα σε διάστημα έξι ωρών στην πατρίδα του.

Ο 71χρονος πρώην νο1 στην παγκόσμια κατάταξη αρχικά σταμάτησε σε σήμα της τροχαίας λόγω υποψίας οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ωστόσο αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τροχαίας του Βουκουρεστίου, Βίκτορ Γκιλτσεάβα, ο Ναστάσε είχε στο αίμα του 0,55mg αλκοόλ ανά λίτρο, αδίκημα που τιμωρείται μέχρι και με πέντε χρόνια φυλάκιση.

Οι αστυνομικοί τον κατέβασαν από το όχημά του όταν αρνήθηκε να συνεργαστεί και του πέρασαν χειροπέδες. Στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερος αφότου άρχισε έρευνα εις βάρος του.

Ωστόσο, έξι ώρες αργότερα συνελήφθη ξανά, όταν πέρασε διάβαση με κόκκινο φανάρι οδηγώντας το σκούτερ του. Στην κατοχή του δεν είχε δίπλωμα, αφού του είχε αφαιρεθεί από την πρώτη παράβαση.

Ο Ναστάσε παραδέχθηκε ότι είχε πιει μπύρα, αλλά ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία τον κακοποίησε και τον έριξε στο έδαφος κατά τη διάρκεια της πρώτης σύλληψής του.

Κατά τη δεύτερη σύλληψή του, απαθανατίστηκε από κάμερα να κοροϊδεύει τους αστυνομικούς και να τους κατηγορεί ότι λειτουργούν όπως ο στρατός κατά την κομμουνιστική περίοδο στη χώρα. Όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον έβαλαν στο περιπολικό, εκείνος βρήκε και φόρεσε ένα αστυνομικό κράνος.

Ανακρίθηκε για περίπου μία ώρα και όταν βγήκε από το αστυνομικό τμήμα αναγνώρισε ότι έκανε λάθος που δεν υποβλήθηκε σε αλκοτέστ.

Ο Ναστάσε περιμένει τη δίκη για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και την άρνηση αλκοτέστ, ενώ για τη δεύτερη σύλληψή του τιμωρήθηκε με 1.000 λέι (περίπου 215 ευρώ) και αφαίρεση διπλώματος για τρεις μήνες.

Ο Ρουμένος βετεράνος είχε τιμωρηθεί πέρυση με πρόστιμο και ποινή για σχόλια που έκανε ως αρχηγός της ομάδας της χώρας του στο Fed Cup. Αρχικά καταφέρθηκε εναντίον της Τζοάνα Κόντα και ενός umpire σε αγώνα της διοργάνωσης, ενώ έκανε και σχόλια σεξουαλικής φύσης για την Αν Κεοταβόνγκ. Επιπροσθέτως, η διεθνής ομοσπονδία τένις τον έκρινε ένοχο για ρατσιστικής χροιάς σχόλια για το χρώμα του τότε αγέννητου μωρού της Σερένα Γουίλιαμς.

Ο Ναστάσε κατέκτησε δύο grand slam στην καριέρα του, το αμερικανικό όπεν του 1972 και το Ρολάν Γκαρός του 1973, ενώ έφτασε και σε δύο τελικούς του Γουίμπλεντον, το 1972 και το 1976. Συνολικά κατέκτησε 58 τίτλους στην καριέρα του και το 1973 βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Photo credits: AP Photo/Vadim Ghirda

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ