ΤΕΝΙΣ

Στον τελικό ξανά ο Τζόκοβιτς

Στον τελικό ξανά ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε σετ από τον Έρνεστς Γκούλμπις, αλλά προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός για δεύτερη φορά. Μια νίκη μακριά από το Grand Slam καριέρας.

Το όνειρο "ζωντανό" κράτησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Να κάνει δικό του το τρόπαιο των "τεσσάρων σωματοφυλάκων". Ο Σέρβος προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός που θα διεξαχθεί την Κυριακή (8/6).

Στον ημιτελικό των δύο αποφοίτων της ακαδημίας του Νίκι Πίλιτς στο Μόναχο ο 27χρονος δεξιόχειρας νίκησε 6-3, 6-3, 3-6, 6-3 τον Έρνεστς Γκούλμπις. Τον πρώτο Λετονό στην 4άδα ενός Grand Slam, τον τενίστα που απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ.

Με την πρόκριση του για δεύτερη φορά στον τελικό (σ.σ. το 2012 είχε ηττηθεί στον τελικό των δύο ημερών από τον Ράφα Ναδάλ) ο Τζόκοβιτς έγινε ο έκτος τενίστας στην ιστορία που θα έχει τουλάχιστον δύο συμμετοχές σε τελικούς Grand Slam.

Υπό το βλέμμα της εγκυμονούσας μνηστής του, Γέλενα Ρίστιτς ο Τζόκοβιτς έφτασε άνετα στην κατάκτηση των δύο πρώτων σετ. Ο ένας εκ των προπονητών του, Μπόρις Μπέκερ χειροκρότησε θερμά.

Στο τρίτο σετ ο Γκούλμπις περιόρισε τα αβίαστα λάθη και από το έκτο γκέιμ του τρίτου σετ, επέστρεψε στη διεκδίκηση. Έκανε break στο όγδοο γκέιμ με winner πάνω στη γραμμή, πήρε το γκέιμ πάνω στη γραμμή με τον Σέρβο να δείχνει πως ταλαιπωρείται από τον ήλιο.

" Δεν αισθάνομαι καλά για να είμαι ειλικρινής. Μετά από 2.5 σετ άρχισα να νιώθω κόπωση. Χαίρομαι που τελείωσα τον αγώνα σε τέσσερα σετ. Δεν μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις στο τέλος του τρίτου σετ, έκανα πολλά αβίαστα λάθη. Θα δουλέψω σε αυτό και θα είμαι έτοιμος για τον τελικό", δήλωσε ο Τζόκοβιτς.

Στο τρίτο σετ ο Γκούλμπις έκανε break με την πρώτη ευκαιρία (2-0), ο Τζόκοβιτς απάντησε με σειρά πόντων στο φιλέ για το 2-1. Με ένα δεύτερο break στο όγδοο γκέιμ εξασφάλισε τη νίκη.

Ο ήλιος έκαιγε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού των ανδρών. Οι παίκτες δροσίζονταν βάζοντας πάγο στις πετσέτες τους, κίνηση που κάνουν στο πιο ζεστό σε θερμοκρασία Grand Slam, το Αυστραλιανό Όπεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ