ΤΕΝΙΣ

Στον τελικό Βοζνιάκι και Βένους Γουίλιαμς

Venus Williams of the United States celebrates after beating Caroline Garcia of France, during their semifinal match at the WTA tennis tournament in Singapore, on Saturday, Oct. 28, 2017. (AP Photo/Yong Teck Lim)
Venus Williams of the United States celebrates after beating Caroline Garcia of France, during their semifinal match at the WTA tennis tournament in Singapore, on Saturday, Oct. 28, 2017. (AP Photo/Yong Teck Lim) AP

H Καρολίν Βοζνιάκι και η Βένους Γουίλιαμς θα διεκδικήσουν τον τίτλο στον τελικό του WTA Finals αφού μετά από δύο συναρπαστικούς ημιτελικούς επιβλήθηκαν επί των Πλίσκοβα και Γκαρθία αντίστοιχα. (VIDEOS)

Δύο μεγάλους ημιτελικούς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι είδαν τους αγώνες του WTA Finals που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη. Εκείνες που κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (29/10) ήταν οι Καρολίν Βοζνιάκι και η Βένους Γουίλιαμς.

Η τενίστρια από τη Δανία επιβλήθηκε με 7-6 (9), 6-3 επί της Καρολίνα Πλίσκοβα στον πρώτο χρονικά ημιτελικό.

Το πρώτο σετ ήταν συναρπαστικό με την Πλίσκοβα να είναι σχεδόν συνέχεια μπροστά στο σκορ και να προηγείται με 4-2 και 5-3. Στη συνέχεια η Δανέζα κατάφερε να κάνει το δικό της break στο ένατο game και στη συνέχεια να σερβίρει για το 5-5. Στη συνέχεια οι δύο αθλήτρια κράτησαν το σερβίς τους και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί η Βοζνιάκι προηγήθηκε με 6-1, αλλά η Πλίσκοβα είχε αντίθεση άποψη αφού με πέντε συνεχόμενους κερδισμένους πόντους έκανε το 6-6. Τελικά για να κριθεί το πρώτο σετ χρειάστηκε να φτάσουμε στο 11-9 με τις δύο αθλήτριες να έχουν από 6 χαμένα set points.

Το δεύτερο σετ ήταν αμφίρροπο μέχρι το 3-3. Η Βοζνιάκι προηγήθηκε με 3-1 για να απαντήσει η Πλίσκοβα και να φέρει το σετ στα ίσα με 3-3. Από εκεί και πέρα η αθλήτρια από τη Δανία πήρε τρία συνεχόμενα games για να φτάσει στη νίκη.

Συναρπαστικός σε εξέλιξη ήταν και ο δεύτερος ημιτελικός. Εκεί όπου η Βένους Γουίλιαμς με μία μεγάλη ανατροπή κατάφερε να προκριθεί στον τελικό να επιβεβαιώσει την παράδοση που την θέλει σε κάθε συμμετοχή της να φτάνει μέχρι το τέλος της διαδρομής (2008, 2009, 2017).

Η Γκαρθία ήταν εκείνη που έφτασε πιο κοντά στην κατάκτηση του πρώτου σετ, είχε την ευκαιρία με break point να το κατακτήσει, όμως η Βένους το έστειλε στην παράταση. Εκεί η Γαλλίδα μπήκε πιο δυνατά και κατέκτησε το tie break με 7-3 και μαζί το πρώτο σετ. Τα επόμενα δύο σετ ανήκαν εξολοκλήρου στη Βένους Γουίλιαμς. Η 37χρονη Αμερικανίδα ήταν εντυπωσιακή και έδειξε πως η εντυπωσιακή της χρονιά μόνο τυχαία δεν ήταν. Με 6-2 και 6-3 κατέκτησε τα πρώτα δύο σετ και κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Photo credits: AP Photo/Yong Teck Lim

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ