ΤΕΝΙΣ

Στον τελικό του Roland Garros ο Βαβρίνκα

Switzerland's Stan Wawrinka celebrates winning his semifinal match of the French Open tennis tournament against =bam in five sets 6-7 (6-8), 6-3, 5-7, 7-6 (7-3), 6-1, at the Roland Garros stadium, in Paris, France. Friday, June 9, 2017. (AP Photo/Christophe Ena)
Switzerland's Stan Wawrinka celebrates winning his semifinal match of the French Open tennis tournament against =bam in five sets 6-7 (6-8), 6-3, 5-7, 7-6 (7-3), 6-1, at the Roland Garros stadium, in Paris, France. Friday, June 9, 2017. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Μετά από έναν σπουδαίο ημιτελικό που κράτησε 4,5 ώρες ο Σταν Βαβρίνκα επιβλήθηκε με 6-7 (6), 6-3, 5-7, 7-6 (3), 6-1 επί του Μάρεϊ και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros.

Έναν συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του τένις στον πρώτο ημιτελικό του Roland Garros. Εκείνος που κατάφερε να φύγει νικητής από το κορτ ήταν ο Σταν Βαβρίνκα αφού επιβλήθηκε με 6-7 (6), 6-3, 5-7, 7-6 (3), 6-1 επί του Άντι Μάρεϊ.

Το παιχνίδι είχε αρκετές ανατροπές και ήταν εξαντλητική μάχη και για τους δύο τενίστες.

Ο Βαβρίνκα ήταν εκείνος που έκανε το πρώτο break στο ματς για να προηγηθεί με 5-3, αλλά ο Μάρεϊ απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5. Οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους και έλυσαν τις διαφορές τους στο tie break οπου ο Βρετανός επιβλήθηκε με 8-6 για να κατακτήσει το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο ο 32χρονος Ελβετός ήταν εξαιρετικός και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο του. Ο Μάρεϊ προηγήθηκε με 3-2 κρατώντας το σερβίς του όμως στη συνέχεια ο Βαβρίνκα πήρε τέσσερα διαδοχικά game για να κάνει το 6-3 φτάνοντας στην ισοφάριση.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Ελβετού στο τρίτο σετ όπου και προηγήθηκε με 3-0. Ο Μάρεϊ όμως βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και προσπέρασε κατακτώντας το ενδέκατο game (6-5) και στη συνέχεια ο Βρετανός πήρε το σετ με 7-5.

Το παιχνίδι κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στο τέταρτο σετ. Με την κούραση να αρχίσει να καταβάλει τους δύο τενίστες χρειάστηκε το tie break για να λύσουν τις διαφορές τους. Εκεί ο Βαβρίνκα επιβλήθηκε με 7-3 και απέκτησε το ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει της συνέχειας.

Με τον Μάρεϊ να δείχνει περισσότερο κουρασμένος ο Βαβρίνκα προηγήθηκε με 5-0, για να φτάσει τελικά στην κατάκτηση του σετ με 6-1. Έτσι, ο 32χρονος Ελβετός έφτασε για τέταρτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam και θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του στο Roland Garros.

Ο τελικός του Roland Garros είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (11/6, 16.00) με τον Βαβρίνκα να περιμένει να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλος του ανάμεσα στους Ναδάλ και Τιμ.

Photo credits: AP Photo/Christophe Ena

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ