ΤΕΝΙΣ

Στον τελικό του Γουΐμπλεντον ο Φέντερερ

Switzerland's Roger Federer celebrates after beating Czech Republic's Tomas Berdych at the end of their Men's Singles semifinal match on day eleven at the Wimbledon Tennis Championships in London, Friday, July 14, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Switzerland's Roger Federer celebrates after beating Czech Republic's Tomas Berdych at the end of their Men's Singles semifinal match on day eleven at the Wimbledon Tennis Championships in London, Friday, July 14, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Ρότζερ Φέντερερ επιβλήθηκε με 7-6 (4), 7-6 (4), 6-4 επί του Τόμας Μπέρντιχ, προκρίθηκε στον τελικό του Γουίμπλεντον χωρίς να έχει χάσει σετ και είναι έτοιμος να γράψει ιστορία.

Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο σπουδαίος Ελβετός τενίστας επιβλήθηκε με 7-6 (4), 7-6 (4), 6-4 επί του Τόμας Μπέρντιχ και προκρίθηκε στον τελικό του Γουίμπλεντον για πρώτη φορά μετά το 2015 συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του πορεία στο τουρνουά αφού δεν έχει χάσει ακόμα σετ!

Ο Φέντερερ έχει ραντεβού όμως με την ιστορία το μεσημέρι της Κυριακής (16.00) αφού απέναντι στον Τσίλιτς θα έχει την ευκαιρία να φτάσει στην κορυφή σε μία ακόμα σημαντική κατηγορία.

Εάν ο Ελβετός πάρει τη νίκη θα φτάσει τους 19 Grand Slam τίτλους, κατακτώντας τον 8ο της μεγάλης καριέρας του στο Γουΐμπλεντον. Εάν τα καταφέρει θα ανέβει στην κορυφή των κατακτήσεων στο ιστορικό Βρετανικό τουρνουά και θα αφήσει στη δεύτερη θέση τους Πιτ Σάμπρας και Γουίλιαμ Ρένσο.

Επιστρέφοντας στα του ημιτελικού, ο Μπέρντιχ έκανε ότι μπορούσε για να φέρει τον Φέντερερ σε δύσκολη θέση, πήγε τα δύο από τα τρία σετ στο τάι μπρέικ, αλλά ακόμα και στα 36 του χρόνια ο Ελβετός παραμένει ένας τεράστιος τενίστας.

Ο Μπέρντιχ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 4-2 στο πρώτο σετ κατάφερε να πάρει τα επόμενα τρία game και να προηγηθεί με 5-4. Ο Φέντερερ στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ. Ο Ελβετός είχε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία και με 7-6 (4) πήρε το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να κάνει μπρέικ και έτσι οδηγηθήκαμε αναγκαστικά στο τάι μπρέικ. Εκεί και πάλι ο 36χρονος Ελβετός ήταν πιο ουσιαστικός και προηγήθηκε με 2-0.

Στο τρίτο σετ ο Μπέρντιχ ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος για μπρέικ, όμως ο Φέντερερ όχι μόνο βρήκε τον τρόπο να το σώσει, αλλά στη συνέχεια έκανε εκείνος το μπρέικ για να προηγηθεί με 5-3. Ο Μπέρντιχ μείωσε σε 5-4, αλλά ο Ελβετός αντίπαλος του αποδείχτηκε πιστός στο ραντεβού του και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Τσίλιτς στον τελικό του Γουΐμπλεντον.

Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ