ΤΕΝΙΣ

Στον τελικό του Γουίμπλεντον η 37χρονη Βένους Γουίλιαμς

Venus Williams of the United States gestures for a towel to wipe her face as she plays Britain's Johanna Konta during their Women's Singles semifinal match on day nine at the Wimbledon Tennis Championships in London Thursday, July 13, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Venus Williams of the United States gestures for a towel to wipe her face as she plays Britain's Johanna Konta during their Women's Singles semifinal match on day nine at the Wimbledon Tennis Championships in London Thursday, July 13, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Η Βένους Γουίλιαμς θα είναι η αντίπαλος της Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα στον τελικό του Γουίμπλεντον, μετά από την άνετη επικράτηση επί της Τζοάνα Κόντα.

Η Βένους Γουίλιαμς έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στην Τζοάνα Κόντα και με 6-4, 6-2, προκρίθηκε στον τελικό του Γουίμπλεντον, διεκδικώντας τον έκτο τίτλο επί βρετανικού εδάφους.

Η 37χρονη Αμερικανίδα έγινε η γηραιότερη φιναλίστ σε grand slam μετά από το 1994 και τη συμμετοχή της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα στον τελικό του Γουίμπλεντον.

Η Γουίλιαμς κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στη Μεγάλη Βρετανία το 2000 και το τελευταίο το 2008, που ήταν και το τελευταίο από τα επτά grand slam της καριέρας της.

Η Βρετανή πρωταθλήτρια που απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο, δεν κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα από τη χώρα που φτάνει στον "εντός έδρας" τελικό από το 1977, παρ' όλα αυτά, θα μπει στο top5 της κατάταξης της WTA με το τέλος του τουρνουά.

Η Γουίλιαμς θα αντιμετωπίσει την Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα στον τελικό του Σαββάτου. Η Ισπανίδα νο14 της κατάταξης υπέταξε εύκολα με 6-1, 6-1 τη Σλοβάκα Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα, μέσα σε μόλις 64 λεπτά, στον έτερο ημιτελικό.

Το 2015, η Μουγκουρούθα είχε ηττηθεί στον τελικό του Γουίμπλεντον από την αδερφή της Βένους, Σερένα Γουίλιαμς, ωστόσο τη νίκησε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2016.

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ