ΤΕΝΙΣ

Στον τελικό του Australian Open ο Φέντερερ

Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018.(AP Photo/Dita Alangkara)
Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018.(AP Photo/Dita Alangkara) AP

Ο Ρότζερ Φέντερερ προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open μετά την εγκατάλειψη του Χιεόν Τσανγκ προς το τέλος του δεύτερου σετ λόγω τραυματισμού. Κυριαρχούσε στο court ο Ελβετός.

Ο Ρότζερ Φέντερερ συμμετείχε φέτος στο Australian Open με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του και ως τώρα τουλάχιστον τα πηγαίνει περίφημα. Ο Ελβετός τενίστας χρειάζεται να ξεπεράσει ένα ακόμη εμπόδιο για να διατηρήσει τα κεκτημένα του και να αποδείξει πως παρότι δεν είναι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, παραμένει ο κορυφαίος τενίστας όλων της γενιάς του και πιθανότατα όλων των εποχών.

Ο 36χρονος απέκλεισε στα ημιτελικά τον Κορεάτη, Χιεόν Τσανγκ, αν και ο δεύτερος εγκατέλειψε προς το τέλος του δεύτερου σετ, μιας και αντιμετώπιζε πρόβλημα στο πόδι του. Πάντως, μέχρι εκείνη την στιγμή ο Φέντερερ κυριαρχούσε και φαινόταν πως θα έπαιρνε έτσι και αλλιώς το εισιτήριο για τον κυριακάτικο τελικό (28/1, 10:30), όπου τον περιμένει ο Κροάτης, Μάριν Τσίλιτς.

Πλέον, θα κυνηγήσει το έκτο του Grand Slam στη Μελβούρνη (θέλει να ισοφαρίσει τον Τζόκοβιτς), συμμετέχοντας στον 30ο τελικό σε ένα εκ των τεσσάρων major τουρνουά τένις, όπου διεκδικεί τον 20ο τίτλο. Έχει τα περισσότερα τρόπαια και τους περισσότερους Grand Slam τελικούς στην ιστορία του αθλήματος.

Μόνο 62 λεπτά τένις παίχτηκαν στον δεύτερο ημιτελικό του Australian Open, καθώς ο Τσανγκ αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού χαμηλά στο αριστερό του πόδι και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ο Φέντερερ είχε πάρει το πρώτο σετ με 6-1 και στο δεύτερο νικούσε 5-2 τον 21χρονο.

Με αυτή του τη νίκη, έφτασε τις 331 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις και τις 93 στη Μελβούρνη, ενώ έγινε ο τρίτος γηραιότερος σε τελικό στη Μελβούρνη μετά τους Κεν Ρόουζγουλ και Μαλ Άντερσον το 1972.

Ο Φέντερερ ακόμα δεν έχει χάσει σετ στο τουρνουά και διεκδικεί τον 3ο Grand Slam τίτλο χωρίς χαμένο σετ, κάτι που είχε κάνει στο Australian Open του 2007 και στο Wimbledon του 2017. Μόνο άλλοι δυο τενίστες έχουν καταφέρει στο παρελθόν να κερδίσουν τρία Grand Slam τίτλους χωρίς να χάσουν σετ, ο Μπιορν Μπορκ και ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αυτός θα είναι ο 145ος τελικός καριέρας για τον Ελβετό, που θα διεκδικήσει τον 96ο τίτλο του. Ο "Βασιλιάς" έχει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ σε τίτλους καριέρας, πίσω από τους 109 του Τζίμι Κόνορς.

AP Photo/Dita Alangkara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ