ΤΕΝΙΣ

Στον τελικό ο Τσιτσιπάς!

Στον τελικό ο Τσιτσιπάς!
2016 GETTY IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Challenger της Μπρεστ αφού στον ημιτελικό επιβλήθηκε με 7-6 (2), 7-6 (3) επί του Ρουμάνου, Μάρκους Κοπίλ.

Έτοιμος για μία νέα τεράστια άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος μετά την πρόκριση του στον τελικό του Challenger της Μπρεστ θα βρεθεί είτε στη θέση 88 είτε στην 79η ανάλογα με το αποτέλεσμα του την Κυριακή.

Τι έκανε όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να καταφέρει να φτάσει στον τελικό; Για μία ακόμη φορά ήταν απολαυστικός στον αγώνα του με τον Μάρκους Κοπίλ και επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρουμάνου χρειάστηκε δύο τάι μπρέικ και μία μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο σετ. Ας τα δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τα πράγματα. Στο πρώτο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους και έτσι οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ όπου ο Τσιτσιπάς πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ αφού έφτασε να προηγείται ακόμα και με 5-1 και τελικά το κατέκτησε με 7-6 (2).

Στο δεύτερο σετ το ξεκίνημα δεν ήταν ανάλογο για τον Έλληνας τενίστα αφού ο Κοπίλ κατάφερε να προηγηθεί με 3-0. Η αντίδραση όμως του Έλληνα τενίστα ήταν άμεση και κατάφερε να φέρει το σετ στα ίσα με 3-3. Στη συνέχεια οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους με το τάι μπρέικ να κρίνει τον νικητή ο οποίος ήταν και πάλι ο Τσιτσιπάς.

Έτσι, ο 19χρονος τενίστας θα διεκδικήσει τον δεύτερο Challenger τίτλο της καριέρας του την Κυριακή (29/10). Ο αντίπαλός του θα προκύψει από την αναμέτρηση του Γερμανού Γιανίκ Μάντεν με τον Γάλλο Κορενάν Μουτέ.

Photo credits: AP Photo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ