ΤΕΝΙΣ

Στον δρόμο του Φέντερερ ο Τσιτσιπάς, δύσκολο έργο η Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον

Στον δρόμο του Φέντερερ ο Τσιτσιπάς, δύσκολο έργο η Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον
2016 GETTY IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ εφόσον προκριθεί από τον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον, ενώ η Μαρία Σάκκαρη έχει δύσκολο έργο κόντρα στην Κατερίνα Σινιάκοβα.

Με το νο78 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντούσαν Λάγιοβιτς, θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στο Γουίμπλεντον ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως προέκυψε από την κλήρωση του 1ου γύρου του ταμπλό στο φημισμένο όπεν.

Ο 18χρονος Έλληνας πρωταθλητής, σε περίπτωση που αποκλείσει τον Σέρβο αντίπαλό του, θα αντιμετωπίσει εκτός απροόπτου τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Ουκρανό Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοβ.

Τσιτσιπάς και Φέντερερ βρίσκονται στο ίδιο ταμπλό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς (με τον Σλοβάκο Μάρτιν Κλίζαν), όπως και ο Μάρκος Παγδατής, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Τζέιμς Γουόρντ στον 1ο γύρο.

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό, μαζί με Ράφα Ναδάλ (κόντρα στον Αυστραλό Τζον Μίλμαν) και Άντι Μάρεϊ *(κόντρα στον με τον Καζάκο Αλεκσάντρ Μπούμπλικ), βρίσκεται ο Νικ Κύργιος, ο οποίος στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Πιερ Ιγκ Ερμπέρ (νο82). Ο έτερος Ελληνοαυστραλός, Θανάσης Κοκκινάκης, έπεσε πάνω στον Αργεντινό "αργυρό" Ολυμπιονίκη, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, νο32 στον κόσμο.

Στις γυναίκες, ο Μαρία Σάκκαρη, στη δεύτερη παρουσία της στο Γουίμπλεντον (πέρυσι ηττήθηκε από τη Βένους Γουίλιαμς στον 2ο γύρο), κληρώθηκε με την 21χρονη Τσέχα Κατερίνα Σινιάκοβα (νο39), και αν προκριθεί, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης μεταξύ της Ιταλίδας Ρομπέρτα Βίντσι (νο33) και της Τσέχας Κριστίνα Πλίσκοβα (νο44).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ