ΤΕΝΙΣ

Στο Μόντε Κάρλο κερνάει ο Βαβρίνκα

Στο Μόντε Κάρλο κερνάει ο Βαβρίνκα

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα κατέκτησε το πρώτο Masters στην καριέρα του, επικρατώντας σε τρία σετ του Ρότζερ Φέντερερ σε έναν ιστορικό τελικό για το ελβετικό τένις.

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα έγινε ο Ελβετός Νο1, κατέκτησε το πρώτο του Grand Slam στην Αυστραλία και το πρώτο τουρνουά Masters 1.000 στο Μόντε Κάρλο.

Ο μοναδικός τενίστας με τρεις τίτλους φέτος επικράτησε με 4-6, 7-6 (7-5), 6-2 του Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του πριγκιπάτου. Μετά από την "κοιλιά" που έκανε τους προηγούμενους μήνες ο Βαβρίνκα θέτει υποψηφιότητα για το Ρολάν Γκαρός.

Για τον Φέντερερ αυτή ήταν η μοναδική ευκαιρία να κατακτήσει έναν τίτλο που λείπει από τη συλλογή του και μάλιστα στην επιστροφή του στο πριγκιπάτο φέτος.

Ο Φέντερερ που είχε στο πλευρό του τον Σέβεριν Λούτι στον τελικό και όχι ο Βαβρίνκα (σ.σ. δεν είχε πρόβλημα σύμφωνα με τον μάνατζερ του) θα υποχρεωθεί να κεράσει δείπνο τον συμπατριώτη και φίλο του. Οι δύο Ελβετοί δείπνησαν μαζί την παραμονή του τελικού, ενώ το πρωί έκαναν παρέα προθέρμανση.

Ο πιο επιτυχημένος τενίστας στην ιστορία των Grand Slams κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-2, σπάζοντας το σερβί του Βαβρίνκα για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα.

Είχε τον έλεγχο του δεύτερου σετ, αλλά ο αντίπαλος του κατάφερε να μείνει στο σετ, βγαίνοντας στην επίθεση ενώ βρισκόταν σε άμυνα. Βρέθηκε ένα πόντο πριν από το να πάρει το τάι μπρέικ, παίζοντας σερβίς βολέ προς μεγάλη ικανοποίηση του παλαίμαχου αρχηγού της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας, Πάολο Μαλντίνι.

Όπως και στο Ίντιαν Γουέλς όταν προηγήθηκε στο παιχνίδι με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Φέντερερ έχασε και πάλι. Στο τρίτο σετ ο Βαβρίνκα πήρε τον έλεγχο του τελικού και νίκησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον σπουδαίο συμπατριώτη του. Και η πρώτη είχε έρθει στο Μόντε Κάρλο πριν από πέντε χρόνια.

Πριν από δεκατέσσερα χρόνια στη Μασσαλία ο νεαρός Φέντερερ είχε ηττηθεί από τον Μαρκ Ροσέ στο μοναδικό στην ιστορία τελικό ανάμεσα σε δύο τενίστες από την Ελβετία.

Στο Μόντε Κάρλο κερνάει ο Βαβρίνκα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ