ΤΕΝΙΣ

Στην κορυφή του κόσμου ο Μάρεϊ

Στην κορυφή του κόσμου ο Μάρεϊ

Ο Ράονιτς αποσύρθηκε από τον ημιτελικό του Paris Masters, ο Άντι Μάρεϊ προκρίθηκε στον τελικό και από τη Δευτέρα θα είναι το νέο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης!

Σας είχαμε αναφέρει ότι αυτό το Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι ιστορικό για το τένις αφού η πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη εξαρτώταν από τα όσα θα συνέβαιναν στο Paris Masters. Μετά τον αποκλεισμό του Τζόκοβιτς ο Άντι Μάρεϊ χρειαζόταν απλά να περάσει στον τελικό.

Για να τα καταφέρει έπρεπε να επικρατήσει του Ράονιτς στον ημιτελικό ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για σήμερα (05/11).

Ο Μάρεϊ δεν χρειάστηκε να παίξει καν όμως αφού ο Καναδός ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον αγώνα. Έτσι, ο Άντι Μάρεϊ από τη Δευτέρα θα είναι και τυπικά το νέο Νο1 στην Παγκόσμια κατάταξη του τένις.

Με αυτόν τον τρόπο θα δώσει τέλος στην κυριαρχία του Τζόκοβιτς ο οποίος έμεινε στην κορυφή για 122 εβδομάδες. Παράλληλα, ο Μάρεϊ θα γίνει ο πρώτος Βρετανός ο οποίος θα βρεθεί στην κορυφή της Παγκόσμιας Κατατάξης από το 1973 όταν και καθιερώθηκε αυτή.

Μάλιστα, την Κυριακή ο Μάρεϊ θα αντιμετωπίσει τον Ίσνερ ο οποίος επιβλήθηκε με 6-4, 6-3 επί του Τσίλιτς και θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει ένα ακόμα τρόπαιο μέσα στη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ