ΤΕΝΙΣ

Στη δεκάδα των μεγαλύτερων εκπλήξεων η Οσταπένκο

Latvia's Jelena Ostapenko celebrates her win over Timea Bacsinszky of Switzerland during their semifinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Thursday, June 8, 2017 in Paris. (AP Photo/Michel Euler)
Latvia's Jelena Ostapenko celebrates her win over Timea Bacsinszky of Switzerland during their semifinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Thursday, June 8, 2017 in Paris. (AP Photo/Michel Euler) AP

Η Γέλενα Οσταπένκο με τον άθλο της στο Roland Garros πρόσθεσε το όνομα της στις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του γυναικείου τένις.

Ονειρικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα εικοστά γενέθλια της Γέλενα Οσταπένκο. Ανήμερα των γενεθλίων της η Λετονή τενίστρια κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Roland Garros γράφοντας ιστορία.

Πέρα από το γεγονός ότι έγινε η πρώτη τενίστρια από τη συγκεκριμένη χώρα που προκρίνεται σε τελικό Grand Slam κατάφερε να μπει και σε μία ακόμα δεκάδα.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται πλέον στη δέκατη θέση των αθλητριών που προκρίθηκαν σε τελικό Grand Slam και ξεκίνησαν την πορεία τους από χαμηλό νούμερο της Παγκόσμιας Κατάταξης. Παράλληλα, έγινε η πρώτη που το καταφέρνει αυτό στο Roland Garros. Στις υπόλοιπες εννιά θέσεις της λίστας στο US Open έχουν γίνει δύο εκπλήξεις, ενώ το τουρνουά της Αυστραλίας είναι αυτό που ευνοεί τα φαινομενικά αουτσάιντερ.

Όπως θα δείτε παρακάτω στη λίστα τρεις αθλήτριες ξεκίνησαν την πορεία τους σε ένα τουρνουά χωρίς καν να έχουν θέση στην Παγκόσμια κατάταξη με πιο πρόσφατο παράδειγμα της Ενάν στο Australian Open.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα

Θέση στην κατάταξη Αθλήτρια Διοργάνωση Χρονιά
Χωρίς κατάταξη Evonne Goolagong Australian Open 1977
Χωρίς κατάταξη Kim Clijsters US Open 2009
Χωρίς κατάταξη Justine Henin Australian Open 2010
No.111 Chris O’Neil Australian Open 1978
No.87 Betsy Nagelsen Australian Open 1978
No.81 Serena Williams Australian Open 2007
No.68 Barbara Jordan Australian Open 1979
No.66 Venus Williams US Open 1997
No.54 Sharon Walsh Australian Open 1979
No.47 Jelena Ostapenko Roland-Garros 2017

Photo credits: AP Photo/Michel Euler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ