ΤΕΝΙΣ

Στα προημιτελικά ο Τζόκοβιτς

Serbia's Novak Djokovic reacts after defeating France's Gael Monfils during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Vincent Thian)
Serbia's Novak Djokovic reacts after defeating France's Gael Monfils during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Vincent Thian) AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 3-0 σετ του Φερνάντο Βερντάσκο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Μάρκο Τσετσινάτο. Τι έγινε στα άλλα παιχνίδια σε άνδρες και γυναίκες.

O Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του Φερνάντο Βερντάσκο με 3-0 σετ, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros για 9η σερί χρονιά και έφτασε τους 40 προημιτελικούς σε Grand Slam διοργανώσεις στην καριέρα του. Ο Σέρβος επιβλήθηκε με 6-3, 6-4, 6-2 στον 4ο γύρο του παρισινού Grand Slam, επέστρεψε στις straight sets νίκες και διεκδικεί το τρόπαιο, το οποίο είχε κατακτήσει το 2016.

Το σκορ ίσως αδικεί τον 34χρονο Ισπανό, που πάλεψε για 2,5 ώρες με τον Σέρβο τενίστα. Ο "Νόλε" βελτίωσε το ρεκόρ του στο Roland Garros στο 63-12 νίκες. Επίσης, νίκησε για 11η φορά τον Βερντάσκο, στην 15η τους συνάντηση (11-4).

Ο Τζόκοβιτς έγινε μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία της open era που φτάνει τους 40 major προημιτελικούς, μετά τους Ρότζερ Φέντερερ (52) και Τζίμι Κόνορς (41). Την Τρίτη (5/6), ο Nole θα διεκδικήσει την επιστροφή του στα ημιτελικά, αντιμετωπίζοντας τον Μάρκο Τσετσινάνο, που έκανε την έκπληξη και κέρδισε τον Νταβίντ Γκοφέν με 3-1 σετ.

Ο 25χρονος Ιταλός έπαιξε το καλύτερό του τένις, αξιοποίησε στο έπακρο την κόπωση του αντιπάλου του και πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη εις βάρος του Νο8 του ταμπλό με 7-5, 4-6, 6-0, 6-3.

Εξάλλου, ο Ντόμινικ Τιμ έχασε ένα σετ από τον Ιάπωνα, Κέι Νισικόρι και προκρίθηκε στους "8" για άλλη μια φορά. Ο 24χρονος Αυστριακός παίζει στον προημιτελικό με τον Αλεξάντερ Ζβέρεβ σε μια επανάληψη του τελικού της Μαδρίτης και θα προσπαθήσει να μπει για 3η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Τιμ επικράτησε με 6-2, 6-0, 5-7, 6-4, σε κάτι λιγότερο από 2,5 ώρες.

Όσο για τον Ζβέρεβ, έχανε με 2-1 σετ, αλλά στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη. Ο 21χρονος Γερμανός απέκλεισε τον Κάρεν Κατσάνοβ στον 4ο γύρο του Roland Garros και προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό Grand Slam στην καριέρα του. Ο Ζβέρεβ επικράτησε με 4-6, 7-6 (4), 2-6, 6-3, 6-3 σε 3 ώρες και 29 λεπτά.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Η ΣΤΙΒΕΝΣ

Στις γυναίκες, η Σλόαν Στίβενς έχασε μόνο 2 games από την Ανέτ Κονταβέιτ, για να προκριθεί στον πρώτο της προημιτελικό. H πρωταθλήτρια του US Open, έχει πλέον προκριθεί τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά, σε όλα τα Grand Slam τουρνουά. Σε 52 μόλις λεπτά, η 25χρονη πήρε τη νίκη με 6-2, 6-0 και πανηγύρισε την πρώτη της πρόκριση για τα προημιτελικά του Roland Garros.

Στο πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών που γνωστοποιήθηκε, η φιναλίστ του US Open, Μάντισον Κις, θα αναμετρηθεί με την Γιούλια Πουτίντσεβα. Η Κις ήταν σε πολύ καλύτερη μέρα από την Μιχαέλα Μπουζαρνέσκου και επιβλήθηκε της Ρουμάνας με 6-1, 6-4, σε 65 λεπτά.

Η Πουτίντσεβα επίσης αξιοποίησε τα λάθη της Μπάρμπορα Στρίκοβα, για να πάρει τη νίκη απέναντι στην Τσέχα με 6-4, 6-3 σε 1 ώρα και 30 λεπτά και να προκριθεί για 2η φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του Roland Garros, μετά το 2016.

AP Photo/Vincent Thian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ