ΤΕΝΙΣ

Στα 51.100 ευρώ τα πρόστιμα του Κύργιου

Στα 51.100 ευρώ τα πρόστιμα του Κύργιου

Ο Νικ Κύργιος βαριόταν να παίξει εναντίον του Ζβέρεφ, στο Shanghai Masters, το έδειξε και η ATP τον ενημέρωσε σήμερα (13/10) για τα τρία -νέα- πρόστιμα που θα πληρώσει, ένεκα της αδιαφορίας του.

Ο Νικ Κύργιος αποφάσισε πως η Τετάρτη δεν ήταν καλή μέρα για να παίξει τένις, μολονότι... είχε αυτήν την υποχρέωση στο πλαίσιο του Shanghai Masters, έκανε παιδικά σερβίς, δεν κυνηγούσε τις μπάλες και στο τέλος ομολόγησε ότι " ήθελα να τελειώνω να πάω σπίτι μου, γιατί ήμουν πολύ κουρασμένος ". Πρόσθεσε και το " δεν χρωστάω τίποτα στον κόσμο που είναι στο γήπεδο. Ήταν επιλογή του να πάρει εισιτήριο να με δει, ενώ ξέρει πως είμαι απρόβλεπτος" και το τερμάτισε.

Ξεκάθαρα η ATP δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη στη νέα προκλητική στάση του Ελληνοαυστραλού τενίστα και τον τιμώρησε με το μάξιμουμ πρόστιμο για "ελλειπή προσπάθεια" στο ματς με τον Μίσα Ζβέρεφ (9.000 ευρώ), του χρέωσε άλλα 4.500 ευρώ για "λεκτική επίθεση" σε φαν (κοντολογίς του είπε πως αν ήταν καλύτερος από εκείνον, θα έπαιζε στη θέση του), συν 1.400 για αντιαθλητική συμπεριφορά. Σύνολο 14.900 ευρώ!

Πέρυσι στο ίδιο τουρνουά είχε τιμωρηθεί με 1.300 ευρώ, το " " Σόρι που στο λέω φίλε, αλλά ο Κοκκινάκης πήδ...ε την κοπέλα σου" στον Βαβρίνκα, του στοίχισε 30.500 ευρώ (συνολικά), συν 3000 ευρώ στο Wimbledon του 2016, συν 2.700 ευρώ στο φετινό Australian Open και αφότου βγάλεις τη σούμα (51.100 ευρώ) να σου πω τον τίτλο που επέλεξε το GQ για την περίπτωση του: "Nick Kyrgios invents spectacular new level of not giving a shit" ("Ο Νικ Κύργιος ανακάλυψε ένα θεαματικό νέο επίπεδο του να μη νοιάζεσαι"), με τη Guardian να αναρωτιέται "μήπως ήλθε η ώρα να σταματήσουμε να κριτικάρουμε τον Κύργιο και να τον ρωτήσουμε αν είναι καλά;". Πλήθος άλλων μέσων, τόνισαν πως αν δεν είχε το ταλέντο που έχει, πιθανότατα η ATP θα τον είχε αποβάλει χρόνια τώρα, από τις διοργανώσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ