ΤΕΝΙΣ

Σπαζοκεφαλιά μετά τη νίκη Μονφίς

Σπαζοκεφαλιά μετά τη νίκη Μονφίς

Ο Γκαέλ Μονφίς σέρβιρε στον Ρότζερ Φέντερερ βαριά ήττα στο Davis Cup. Έτοιμος για το διπλό δηλώνει ο Φέντερερ. Περιμένει Φέντερερ-Βαβρίνκα ο Αρνό Κλεμάν (video).

Μεγάλη νύχτα περιμένει τον προπονητή της Ελβετίας στο Davis Cup, Σέβεριν Λούτι. Με τον τελικό Γαλλία-Ελβετία στη Λιλ να βρίσκεται στο 1-1 ο Λούτι δύσκολα θα επιλέξει τους Μάρκο Κιουντινέλι και Μιχαέλ Λαμέρ για το κρίσιμο διπλό του Σαββάτου (22/11) απέναντι στους Ζουλιέν Μπενετό και Ρισάρ Γκασκέ.

Ο προπονητής των Γάλλων, ο Αρνό Κλεμάν εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο Λούτι θα κατεβάσει το "βαρύ πυροβολικό" το δίδυμο Ρότζερ Φέντερερ και Σταν Βαβρίνκα. Άλλωστε δεν έχουν κατακτήσει μαζί το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το 2008, ενώ έχουν ξαναπαίξει μαζί στο διπλό.

Ο Φέντερερ έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Λούτι για το διπλό και ποιος μπορεί να τον αμφισβητήσει; " Ναι, είμαι έτοιμος να το κάνω (σ.σ. να παίξει και τις τρεις μέρες). Αν νομίζουμε πως θα είναι η καλύτερη επιλογή, τότε είμαι έτοιμος".

Πάντως ο Ελβετός νικήθηκε κατά κράτος από τον Γκαέλ Μονφίς στο δεύτερο μονό, χάνοντας με 6-1, 6-4, 6-3. Είναι η πιο μονοδιάστατη ήττα του Φέντερερ σε 45 παιχνίδια στο Davis Cup. " Δεν πήγαν όλα άσχημα. Ένιωθα καλύτερα όσο συνεχιζόταν το ματς και είναι πολύ ενθαρρυντικό", εξήγησε ο 33χρονος από τη Βασιλεία.

Ο Μονφίς πήρε τη Γαλλία στις πλάτες του μ ετά την ήττα του Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα από τον Σταν Βαβρίνκα μπροστά σε 47.200 θεατές στο στάδιο "Πιέρ Μορουά".

Μετά την οδυνηρή ήττα του από τον Φέντερερ σε πέντε σετ στο Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών ο Μονφίς έβγαλε ξανά τρομερή ενέργεια. Χαρακτήρισε την επικράτηση κόντρα στον Φέντερερ ως ένα από τα τρία καλύτερα παιχνίδια της ζωής του; Τα άλλα δύο; " Όταν νίκησα για πρώτη φορά τον πατέρα μου και η ήττα μου το 2004 από τον Λέιτον Χιούιτ στο Μπερσί".

Δείτε τον αγώνα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ