ΤΕΝΙΣ

Σε τελικό για 140η φορά ο Φέντερερ!

Roger Federer of Switzerland returns the ball to Germany's Tommy Haas during their match at the Mercedes Cup tennis tournament in Stuttgart, Germany, Wednesday, June 14, 2017. (Daniel Maurer/dpa via AP)
Roger Federer of Switzerland returns the ball to Germany's Tommy Haas during their match at the Mercedes Cup tennis tournament in Stuttgart, Germany, Wednesday, June 14, 2017. (Daniel Maurer/dpa via AP) AP

O Ρότζερ Φεντερερ χρειάστηκε να σώσει 2 set points στο 2ο σετ, για να κερδίσει με 2-0 σετ, 6-4, 7-6(5), τον Κάρεν Κατσάνοβ και να επιστρέψει στον τελικό του Gerry Weber Open έπειτα από 2 χρόνια. Πλέον, θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του στο Halle, στον 140ο τελικό της καριέρας του.

O Ρότζερ Φεντερερ χρειάστηκε να σώσει 2 set points στο 2ο σετ, για να κερδίσει με 2-0 σετ τον Κάρεν Κατσάνοβ και να επιστρέψει στον τελικό του Gerry Weber Open έπειτα από 2 χρόνια, χωρίς να έχει χαμένο σετ στο τουρνουά. Αύριο (25/6), ο κάτοχος 18 Grand Slam τίτλων θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του στο Halle, στον 140ο τελικό της καριέρας του.

Ο Ελβετός τενίστας έχει ρεκόρ 91-48 ως φιναλίστ. Φέτος έχει κερδίσει 3 τίτλους, σε Australian Open, Indian Wells Masters και Miami Masters. Θα διεκδικήσει τον 92ο τίτλο του, με τον οποίο θα μειώσει κι άλλο τη διαφορά του από τον Ιβάν Λεντλ, που σταμάτησε την καριέρα του με 94 τίτλους και έχει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ μετά τους 109 τίτλους του Τζίμι Κόνορς. Ο Φέντερερ έχει ήδη το κορυφαίο ρεκόρ στην ιστορία της open era, με 15 κερδισμένους τίτλους.

Αντίπαλός του στον τελικό θα είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεβ, ο οποίος στον άλλο ημιτελικό επικράτησε του Ρισάρντ Γκασκέ. Ο Γερμανός, Νο12 στον κόσμο, νίκησε 4-6, 6-4, 6-3 τον 31χρονο Γάλλο και θα διεκδικήσει το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά. Πέρυσι είχε αποκλείσει στην τετράδα τον Φέντερερ, αλλά είχε ηττηθεί στον τελικό από τον συμπατριώτη του, Φλόριαν Μάγερ.

Daniel Maurer/dpa via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ