ΤΕΝΙΣ

Σαρώνει ο Τσιτσιπάς, νέα πρόκληση ο Κάρλοβιτς

Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball to Croatia's Ivo Karlovic during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Sunday, May 28, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena)
Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball to Croatia's Ivo Karlovic during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Sunday, May 28, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν απολαυστικός κόντρα στον Πάμπλο Κουέβας του οποίου επιβλήθηκε με 6-1, 6-4 και στο επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ίβο Κάρλοβιτς.

Ούτε το Νο 33 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν αρκετό για να σταματήσει την εντυπωσιακή παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά της Αμβέρσας. Ο Έλληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Πάμπλο Κουέβας και πήρε εύκολα την πρόκριση με 6-1, 6-4.

Ο Ουρουγουανός δεν είναι σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και την ίδια ώρα ο Τσιτσιπάς έκανε μία από τις πιο γεμάτες εμφανίσεις του για να πάρει εύκολα την πρόκριση.

Ειδικά στο πρώτο σετ ο 19χρονος Έλληνας ήταν εξαιρετικός και χρειάστηκε μόλις 25 λεπτά για να το κατακτήσει με 6-1. Ο Τσιτσιπάς πίεσε τον αντίπαλο του από τη θέση του σερβίς και με ένα ώριμο παιχνίδι έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Η πρόκριση στο δεύτερο γύρο του τουρνουά θα τον φέρει και πάλι αντιμέτωπο με τον Ίβο Κάρλοβιτς. Ο 38χρονος Κροάτης, ο οποίος έχει φτάσει μέχρι και το Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης το 2008, είναι ένας αντίπαλος τον οποίο γνωρίζει ο Τσιτσιπάς.

Οι δυο τους είχαν τεθεί αντιμέτωποι στο Ρολάν Γκαρός με τον Κροάτη να παίρνει τη νίκη μετά από τρία κλειστά σετ. Κλειδί του αγώνα θα είναι τα σερβίς του Κάρλοβιτς και κατά πόσο θα μπορέσει ο Τσιτσιπάς να τα διαχειριστεί. Ο 38χρονος Κροάτης είναι ίσως ο καλύτερος σέρβερ που έχει πατήσει το πόδι του στα κορτ έχοντας όλα τα μεγάλα ρεκόρ στους άσους.

Photo credits: AP Photo/Christophe Ena

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ