ΤΕΝΙΣ

Σαραπόβα: "Απρεπής ο Ταρπίστσεβ"

Σαραπόβα: "Απρεπής ο Ταρπίστσεβ"

Η κορυφαία Ρωσίδα τενίστρια έτρεξε προς υποστήριξη των αδερφών Γουίλιαμς και καταφέρθηκε εναντίον του πρώην προπητή τς, Σαμίλ Ταρπίτσεβ.

Η Σερένα Γουίλιαμς και η Μαρία Σαραπόβα δεν έχουν καλή σχέση μεταξύ τους. Η Σαραπόβα ωστόσο δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τον χαρακτηρισμό του πρώην προπονητή της στη ρωσική ομάδα FED Cup, Σαμίλ Ταρπίστσεβ.

Ο πιο επιτυχημένος Ρώσος προπονητής μίλησε για τους "αδερφούς Γουίλιαμς" σε τηλεοπτική του εμφάνιση. "Νομίζω πως ήταν απρεπείς και ασεβείς και χαίρομαι που αρκετοί άνθρωποι ύψωσαν το ανάστημα τους, ανάμεσα τους η WTA. Δεν ήταν σωστό, ειδικά στη θέση του και με όλες τις αρμοδιότητες που έχει όχι μόνο σε αυτό το άθλημα, αλλά ως μέλος της Ολυμπιακής επιτροπής. Ήταν πραγματικά ανεύθυνο από μέρους του".

Εξαιρετικά ψύχραιμη ήταν η Σερένα Γουίλιαμς, φανερά ικανοποιημένη από την άμεση αντίδραση της WTA, να απαγορεύσει για ένα χρόνο τη συμμετοχή του 66χρονου σε κάθε δραστηριότητα του επαγγελματικού γυναικείου τένις.

" Νομίζω πως η WTA έκανε εξαιρετική δουλειά παίρνοντας πρωτοβουλία και άμεση δράση στα σχόλια του. Δεν ήταν σωστό, εξαιρετικά σεξιστικά και ρατσιστικά την ίδια ώρα. Έκανα το καλύτερο που μπορώ και αυτό είναι το μοναδικό που μπορώ να πω. Δεν έμεινα ευχαριστημένη από τα σχόλια του. Νομίζω πως αρκετοί άνθρωποι δεν έμειναν ευχαριστημένοι επίσης".

Ο ίδιος ο Ταρπίστσεβ αναγκάστηκε να απολογηθεί, όχι κάτι εύκολο για έναν σκληρό άνθρωπο. "Μετανιώνω για το αστείο, το οποίο μεταφράστηκε στα αγγλικά και αφαιρέθηκε από το χιουμοριστικό πλαίσιο. Δεν νομίζω πως αυτή η ιστορία αξίζει μεγαλύτερης αναφοράς. Ό,τι κι αν είπα στον αέρα, δεν το είπα από κακία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ