ΤΕΝΙΣ

Σαράποβα: το ντόπινγκ, το Τσέρνομπιλ και το μίσος της Σερένα

Σαράποβα: το ντόπινγκ, το Τσέρνομπιλ και το μίσος της Σερένα

Η Μαρία Σαράποβα έκανε αποκαλύψεις στην αυτοβιογραφία της με τίτλο "Unstoppable: My life so far" και αναφέρθηκε τόσο στο θέμα του ντόπινγκ, όσο και στην γέννησή της την περίοδο του Τσέρνομπιλ. Για ποιους λόγους τη μισεί η Σερένα Ουίλιαμς.

Αύριο (12/9) τίθεται σε κυκλοφορία η αυτοβιογραφία της Μαρία Σαράποβα με τίτλο "Unstoppable: My life so far". Η Ρωσίδα τενίστρια, η οποία έκανε την επανεμφάνισή της στα courts στο US Open μετά την περιπέτεια με το ντόπινγκ που την είχε αφήσει εκτός δράσης για δυο χρόνια, αποκαλύπτει πολλά για τη μέχρι σήμερα ζωή της.

Ήδη όμως έχουν γίνει γνωστά κάποια σημεία απ' αυτά που αναφέρει η 31χρονη καλλονή τόσο για το θέμα του ντόπινγκ, όσο και για την περίοδο της γέννησής της που συνέπεσε με την πυρηνική καταστροφή Τσέρνομπιλ. Παράλληλα, μιλάει και για την σχέση της με τη μεγάλη αντίπαλό της όλα αυτά τα χρόνια, την Σερένα Ουίλιαμς.

ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ

Για το καυτό θέμα του ντόπινγκ, το οποίο είχε πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία και είχε ταράξει τα νερά του τένις, διότι είναι μια αθλήτρια παγκόσμιας εμβέλειας (το 2006 ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη τενίστρια), φέρεται να είπε μεταξύ άλλων:

"Ήταν σαν να μπήκε ένα σκουλήκι στο μυαλό μου, το χειρότερο είδος. Δεν είχα ξανανιώσει έτσι. Όποιον και αν συναντούσα, σκεφτόμουν: νομίζει ότι είμαι μια απάτη; Ψεύτρα; Για πρώτη φορά στη ζωή μου, ανησύχησα για το τι πιστεύουν για μένα οι άλλοι".

Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

Παράλληλα, μίλησε και για την περίοδο που η μητέρα της είχε μείνει έγκυος στην ίδια, λίγους μήνες μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ (26/4/1986), το οποίο ήταν της τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων, διατάραξε σοβαρότατα τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στις γύρω περιοχές και είχε σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία.

Η Σαράποβα αποκάλυψε σχετικά: "Ένα πρωινό τον Απρίλιο του 1986, η μητέρα μου έκανε δουλειές στον κήπο του σπιτιού της στην πόλη Γκομέλ, 40 μίλια μακριά από το Τσέρνομπιλ και έκανε μια βροντή από απόσταση. Σύντομα θα ήταν έγκυος σε μένα, το μοναδικό της παιδί.

Κάποια χρόνια μετά, θα πηγαίναμε στο σπίτι της γιαγιάς μου για διακοπές. Θα μέναμε έκπληκτοι από τα τεράστια δασικά μανιτάρια. Όλοι έλεγαν ότι προήλθε από την ραδιενέργεια, το οποίο σε κάνει να αναρωτιέσαι. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου δεν είναι μικρόσωμοι, αλλά ούτε και ψηλοί. Εγώ είμαι 1.88μ., χωρίς τακούνια.

Η μητέρα μου έμεινε έγκυος την περίοδο που ο αντιδραστήρας ήταν ενεργός, έπινε το νερό και έτρωγε τα λαχανικά όπως και πριν την έκρηξη, επομένως ποιος ξέρει;", είπε η 31χρονη, η οποία δεν αποκλείει το ύψος της να αποτελεί επακόλουθο της πυρηνικής έκρηξης. Εν ολίγοις, σε ένα βαθμό να είναι και η ίδια... θύμα, έστω και αν όλοι ομολογούν ότι είναι μια πανέμορφη γυναίκα.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΜΙΣΕΙ Η ΣΕΡΕΝΑ

Εξάλλου, στην αυτοβιογραφία της κάνει εκτενείς αναφορές στην προβληματική σχέση της με τη Σερένα Ουίλιαμς, τονίζοντας πως η Αμερικανίδα την μισούσε επειδή την είχε δει να... κλαίει μετά την ήττα της από την ίδια στον τελικό του Γουίμπλεντον το 2004.

"Νομίζω ότι η Σερένα με μισούσε επειδή ήμουν το αδύνατο κορίτσι που τη νίκησε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά στο Γουίμπλεντον. Νομίζω ότι με μισούσε επειδή της πήρα κάτι που νόμιζε ότι της ανήκε. Νομίζω ότι με μισούσε επειδή την είδα στην πιο χαμηλή στιγμή της. Όμως, περισσότερο νομίζω ότι με μισούσε επειδή την άκουσα να κλαίει. Νομίζω ότι ποτέ δεν με συγχώρεσε γι' αυτό", γράφει ανάμεσα σε άλλα η Σαράποβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ