ΤΕΝΙΣ

Σάκκαρη: "Ο στόχος μου για την επόμενη χρονιά είναι το Top-30"

Maria Sakkari, of Greece, returns a shot from Kiki Bertens, of Netherlands, during the first round of the U.S. Open tennis tournament, Monday, Aug. 28, 2017, in New York. (AP Photo/Michael Noble)
Maria Sakkari, of Greece, returns a shot from Kiki Bertens, of Netherlands, during the first round of the U.S. Open tennis tournament, Monday, Aug. 28, 2017, in New York. (AP Photo/Michael Noble) AP

Η Σάκκαρη μίλησε για τις εμπειρίες της δίπλα σε Σάφιν και Σάφινα στο Μονακό, την βοήθεια του Τόμας Γιόχανσον, τους μεγάλους στόχους της καριέρας της και για τον θαυμασμό της προς Φέντερερ, Ναδάλ και Σερένα Ουίλιαμς.

Η 22χρονη τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, σε συνέντευξή της στο "Metro.co.uk" μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε κατά τη διάρκεια των ημερών που πέρασε με τους Σάφιν και Σάφινα στο Μονακό, την βοήθεια του Τόμας Γιόχανσον, τους μεγάλους στόχους της καριέρας της και για τον μεγάλο θαυμασμό της προς τους Φέντερερ, Ναδάλ και Σερένα Ουίλιαμς.

"Μου αρέσει πολύ ο χαρακτήρας του Ναδάλ στο γήπεδο. Είναι μαχητής. Ο Φέντερερ είναι μοναδικός. Δε νομίζω πως θα υπάρξει άλλος σαν κι αυτόν. Η Σερένα είναι η μοναδική παίκτρια στα τελευταία χρόνια που κερδίζει σταθερά Grand Slam τίτλους. Η ικανότητές της και η ισορροπία που έχει στο παιχνίδι της είναι τέλεια, τη θαυμάζω πολύ", δήλωσε η Σάκκαρη, ενώ όταν της ζητήθηκε να βρει ομοιότητες στο παιχνίδι της με την Αμερικανίδα, απάντησε με χιούμορ:

"Δεν έχουμε τίποτα κοινό (γέλια). Είναι εντελώς διαφορετική παίκτρια. Είναι μοναδική, καμία δεν της μοιάζει. Ίσως μόνο η αδερφή της. Την θαυμάζω σαν παίκτρια και σαν αθλήτρια".

Για την παρουσία της στο Μόντε Κάρλο, είπε: "Όταν έφτασα στο Μονακό για να ξεκινήσω την προετοιμασία μου με τον Τόμας (Γιόχανσον), την πρώτη μέρα εμφανίστηκαν ξαφνικά στο court ο Μάρατ (Σάφιν) και η Ντινάρα (Σάφινα). Προφανώς, ο Τόμας και Μάρατ γνωρίζονται καλά, είχαν δώσει μαζί μια σπουδαία αναμέτρηση στο Australian Open.

Ο Μάρατ προπονήθηκε εκεί για τους αγώνες επίδειξης στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Ευτυχώς για μένα, ο Τόμας τού ζήτησε να παίξουν μαζί και καταλήξαμε να προπονούμαστε μαζί για 10 μέρες. Ήμουν πολύ τυχερή που έπαιξα μαζί του, αλλά και με την Ντινάρα. Με βοήθησαν στο σερβίς και μου πρότειναν μερικά πράγματα επίσης.

Προπονηθήκαμε αρκετά μαζί. Με βοήθησαν σε πολλά πράγματα και ήταν τέλειο για μένα. Είχα μαζί μου 3 παίκτες που είχαν βρεθεί στο Top-10, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά", ανέφερε ακόμα η πρωταθλήτριά μας.

Για τον προπονητή της, σχολίασε: " Χωρίς τον Τόμας, δε νομίζω πως θα είχα φτάσει μέχρι τα ημιτελικά στο Wuhan και πως θα κέρδιζα όλες αυτές τις παίκτριες. Οι προπονήσεις μαζί του και η νοοτροπία του, με βοήθησε να κερδίσω την Βοζνιάκι, την Βέσνινα και την Κορνέ".

Τέλος, μίλησε για τους μελλοντικούς στόχους τους: "Ο στόχος μου για την επόμενη χρονιά είναι το Top-30. Δουλεύω σκληρά για τον στόχο μου, που είναι και στόχος του προπονητή μου. Χρειάζομαι κάποιους καλούς αγώνες και κάποιες καλές νίκες, αλλά μελλοντικά, θα ήθελα να μπω και στο Top 10. Αυτός είναι και ο λόγος που δουλεύουμε μαζί. Πιστεύει σε μένα και πιστεύει ότι μπορώ να κερδίσω ένα Grand Slam.

Η δύναμή μου στο court είναι η ταχύτητά μου και το παιχνίδι μου στην baseline. Πρέπει να δουλέψω το σερβίς μου για να δημιουργώ πιο εύκολους πόντους και να γίνω πιο επιθετική. Αυτός είναι ο στόχος μας για την επόμενη σεζόν. Προτιμώ τις σκληρές επιφάνειες, αλλά ο Τόμας θέλει να παίξω καλά και στο χώμα, κάτι που δεν έχω κάνει ακόμα".

AP Photo/Michael Noble

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ