ΤΕΝΙΣ

Σ.Γουίλιαμς: "Είμαι έτοιμη για τη Νέα Υόρκη"

Σ.Γουίλιαμς: "Είμαι έτοιμη για τη Νέα Υόρκη"

Η Σερένα Γουίλιαμς δεν ήθελε να ακούει κουβέντα για το ημερολογιακό Grand Slam. Μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του Όπεν των ΗΠΑ (31/8-13/9) "λύθηκε" η γλώσσα της κορυφαίας σύγχρονης τενίστριας (video).

Η Σερένα Γουίλιαμς βρίσκει πάντοτε τρόπο να νικήσει. Μετά τον αποκλεισμό της από τον τελικό του Τορόντο από την Ελβετίδα Μπελίντα Μπέντσιτς, η 33χρονη επέστρεψε στους τίτλους. Μαζί της... επέστρεψε και το σερβίς (15 άσοι, 2 διπλά λάθη) μετά τις ενοχλήσεις στο δεξί της χέρι στον τελικό με τη Σιμόνα Χάλεπ στο Σινσινάτι. Η Γουίλιαμς πήρε τη νίκη με 6-3, 7-6 (7-5).

Αυτή ήταν η 15η διαδοχική νίκη της σε τελικό, η τελευταία της ήττα είχε έρθει στο παιχνίδι τίτλου στο ίδιο τουρνουά διά χειρός Βικτόρια Αζαρένκα. Η Λευκορωσίδα είναι ίσως η μοναδική παίκτρια που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την Αμερικανίδα, αλλά η Λευκορωσίδα δεν έχει επανέλθει μετά το σοβαρό τραυματισμό της.

Δείτε στιγμιότυπα από τη νίκη της Γουίλιαμς:

Πάντως η Γουίλιαμς φαντάζει και πάλι ως το απόλυτο φαβορί για τη διατήρηση του Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών (31/8-13/9). Το 1999 είχε ανοίξει λογαριασμό και μετά το 21ο Grand Slam στο Γουίμπλεντον, οδεύει για το 22ο και το ημερολογιακό Grand Slam δηλαδή την κατάκτηση και των τεσσάρων μεγάλων τουρνουά σε μια αγωνιστική σεζόν, ρεκόρ που έχει η Στέφι Γκραφ.

Και αν η Γερμανίδα έχει δώσει την ευχή της στη Γουίλιαμς, η παίκτρια που τη νίκησε στον τελικό του Ίντιαν Γουέλς το 1999, απέφευγε τους προηγούμενους μήνες να μιλάει για τις πιθανότητες που έχει. Μια εβδομάδα πριν από το τουρνουά, έλυσε τη σιωπή της.

" Ξέρετε τι; Αποφάσισα πως προτιμώ να έχω αυτή την πίεση και όχι την πίεση του να μην κερδίζω. Δεν μπορούν όλοι να διαχειριστούν αυτή την πίεση, αλλά εγώ είμαι εντάξει με αυτό. Προτιμώ να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση παρά σε διαφορετική.

Είμαι έτοιμη. Δεν με ενδιαφέρει αν κερδίσω ή αν χάσω ή αν ισοφαρίσω το ρεκόρ. Είμαι έτοιμη να ξεκινήσω να παίζω στο τουρνουά, να το καταφέρω και να τελειώνω με αυτό, ώστε να συνεχίσω με κάτι άλλο. Αλλά είμαι πάνετοιμη για τη Νέα Υόρκη. Να δούμε τι θα γίνει, σωστά;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ