ΤΕΝΙΣ

Ρατσιστική επίθεση της Φρέιζερ κατά του Κύργιου

Ρατσιστική επίθεση της Φρέιζερ κατά του Κύργιου

Η Ντον Φρέιζερ κάλεσε τους Νικ Κύργιο και Μπέρναρντ Τόμιτς να γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους κάτι που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Η Ντον Φρέιζερ είναι ένα άτομο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Αυστραλία. Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση το 1956, το 1960 και το 1964 διετέλεσε αργότερα και πολιτικός και για αυτό το λόγο η άποψή της έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Αυτή τη φορά όμως τα όσα είπε στο "Channel 9" τόσο για τον Νικ Κύργιο όσο και τον Μπέρναρντ Τόμιτς ήταν ανεπίτρεπτα και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Αρχικά η Φρέιζερ τόνισε: "Οι αθλητές θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τη νέα γενιά αυτής της χώρας, της σπουδαίας χώρας μας". Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει δύο πράγματα. Το πρώτο αφορούσε τη συμπεριφορά του Νικ Κύργιου στο Γουίμπλεντον, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Τόμιτς που έκανε λόγο για αδιαφορία των Αυστραλών για εκείνον. Η Φρέιζερ είπε χαρακτηριστικά: "Αν δεν τους αρέσει να γυρίσουν εκεί απ' όπου οι πατεράδες τους ή οι γονείς τους ήρθαν. Δεν τους θέλουμε στη χώρα μας αν συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο".

Όπως ήταν λογικό η τοποθέτησή της αυτή προκάλεσε αντιδράσεις που την ανάγκασαν να ανασκευάσει: "Θέλω να απολογηθώ ειλικρινά για τα σχόλια που έκανα το πρωί και τα οποίο προσέβαλαν συνάδελφους Αυστραλούς, μεταξύ των οποίων ο Νικ και η οικογένειά του. Οι Αυστραλοί έχουν μια πλούσια αθλητική κληρονομιά και σε αυτό έχουν συμβάλει αθλητές που προέρχονται από άλλες χώρες. Ο Νικ αντιπροσωπεύει την Αυστραλία και θέλω να τον βλέπω να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο".

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας πήρε θέση και τόνισε: "Πετάς τη ρακέτα είσαι παλιόπαιδο. Συζητάς για τους κανόνες είσαι ασεβής. Απογοητεύεσαι όταν χάνεις είσαι "χαλασμένος". Εκφράζεις τα συναισθήματά σου είσαι αλαζόνας. Καταφέρεσαι ρατσιστικά, είσαι θρύλος της Αυστραλίας", έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook ο Νικ Κύργιος.

Όλα αυτά έγιναν με αφορμή τη συμπεριφορά του Νικ Κύργιου στον αγώνα με τον Γκασκέ.

Δείτε το ποστάρισμα του Κύργιου στο Facebook:

Throwing a racket, brat. Debating the rules, disrespectful. Frustrated when competing, spoilt. Showing emotion,...

Posted by Nick Kyrgios on Monday, 6 July 2015
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ