ΤΕΝΙΣ

Πρώτο Grand Slam στην καριέρα της Βοζνιάκι!

Denmark's Caroline Wozniacki celebrates after defeating Romania's Simona Halep during the women's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 27, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill)
AP Photo/Andy Brownbill AP

Η Καρολίν Βοζνιάκι κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της καριέρας της, νικώντας στον τελικό του Australian Open με 2-1 σετ την Σιμόνα Χάλεπ. Εξασφάλισε την επιστροφή της στο Νο1 της WTA.

Η νέα κάτοχος του Australian Open είναι η Καρολίν Βοζνιάκι. Η 27χρονη τενίστρια κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της καριέρας της, νικώντας στον τελικό με 2-1 σετ την Ρουμάνα, Σιμόνα Χάλεπ. Πέρα από το τρόπαιο, εξασφάλισε την επιστροφή της στο Νο1 της WTA μετά από 6 χρόνια.

Έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό στη "Rod Laver Arena", η Δανή νίκησε την Χάλεπ, η οποία δεν κατάφερε να σηκώσει το πρώτο Grand Slam τρόπαιο της καριέρας της, ενώ υποχωρεί στο Νο2 του κόσμου. Πάλεψε, προσπάθησε όσο μπορούσε, αλλά δεν μπόρεσε.

Έπειτα από 42 παρουσίες σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργανώσεων και δυο χαμένους τελικούς στο US Open, έφτασε η στιγμή της δικαίωσης και απάντησε στους επικριτές της για το γεγονός πως για πολύ μεγάλο διάστημα ήταν στην κορυφή και δεν έπαιρνε ένα Open.

Μην ξεχνάμε και πως το 2016 είχε βρεθεί εκτός Top50, αλλά έδειξε πόσο σπουδαία τενίστρια είναι. Λίγους μήνες μετά από την κατάκτηση του WTA Finals, επικράτησε της Ρουμάνας με 7-6 (2), 3-6, 6-4 και έγινε η νέα πρωταθλήτρια της Μελβούρνης.

Μόλις πήρε τον τελευταίο πόντο, ξέσπασε στα κλάματα, αφού έκανε πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο της καριέρας της. Τα καλύτερα είναι μπροστά της...

AP Photo/Andy Brownbill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ