ΤΕΝΙΣ

Πρώτη φορά με Φέντερερ ο Κύργιος

Πρώτη φορά με Φέντερερ ο Κύργιος

Ο 19χρονος Νικ Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ στον 2ο γύρο του τουρνουά Mutua Madrid Open. Τι έχει πει ο Ελβετός "μαέστρο" για τον Ελληνοαυστραλό. Έχουν ξαναπαίξει αντίπαλοι στο χώμα.

Πριν από δώδεκα μήνες ο Ρότζερ Φέντερερ είχε καλέσει τον Νικ Κύργιο για να προπονηθούν μαζί στη Βασιλεία. Ένα χρόνο μετά, ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός είναι πλέον ένα από τα αναγνωρίσιμα πρόσωπα στο ανδρικό τένις μετά τη νίκη του με αντίπαλο τον Ράφα Ναδάλ και την ένταση στο παιχνίδι του στα δύο Grand Slam τουρνουά που ακολούθησαν.

Ο Φέντερερ λοιπόν και ο Κύργιος θα αναμετρηθούν στον 2ο γύρο του τουρνουά Mutua Madrid Open (εξυπακούεται) στο κεντρικό κορτ "Μανόλο Σαντάνα" στην "Caja Magica" της Μαδρίτης την Τετάρτη (6/5). Θα είναι η πρώτη τους επίσημη αναμέτρηση.

Ο Ελβετός έχει περάσει δίχως αγώνα στον 2ο γύρο, ενώ σήμερα (5/5) ο δεξιόχειρας από την Καμπέρα νίκησε 6-2, 6-3 τον Ισπανό Ντανιέλ Χιμένο-Τραβέρ στο πλαίσιο του 1ου γύρου.

" Είμαι μεγάλος θαυμαστής του. Έχει απίστευτη δύναμη. Ελπίζω πως θα δουλέψει σκληρά και θα εκπληρώσει το πεπρωμένο του", είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ο Φέντερερ στην Κωνσταντινούπολη για τον Κύργιο, όταν είχε γίνει γνωστή η κλήρωση στη Μαδρίτη.

Πρώτη φορά με Φέντερερ ο Κύργιος

Οι δύο παίκτες έρχονται από σημαντικές επιτυχίες. Ο Ελβετός αναδείχθηκε νικητής στο πρώτο τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη για τον 85ο τίτλο στην καριέρα του. Στο Εστορίλ ο Κύργιος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στη δική του καριέρα που τώρα ξεκινάει, φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή (3/5) και την ήττα του από τον Ρισάρ Γκασκέ στο παιχνίδι τίτλου, ο Κύργιος δεν είχε κατάφερει να διακριθεί σε τουρνουά της ATP παρά μόνο στα Grand Slam.

Στον αγώνα της Τετάρτης σημασία δεν θα έχει το αποτέλεσμα, αλλά η συμπεριφορά του Κύργιου. Ίσως οι θεατές στο "μαγικό κουτί" να ζήσουν ένα "μαγικό" απόγευμα. Πέρα από τη νίκη επί του Ναδάλ, ο Κύργιος μετράει δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες με το τέταρτο μέλος των Big Four, τον Άντι Μάρεϊ. Δεν έχει αναμετρηθεί ακόμη με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ