ΤΕΝΙΣ

Πρόωρος αποκλεισμός για Σάκκαρη

Maria Sakkari, of Greece, returns a shot from Kiki Bertens, of Netherlands, during the first round of the U.S. Open tennis tournament, Monday, Aug. 28, 2017, in New York. (AP Photo/Michael Noble)
Maria Sakkari, of Greece, returns a shot from Kiki Bertens, of Netherlands, during the first round of the U.S. Open tennis tournament, Monday, Aug. 28, 2017, in New York. (AP Photo/Michael Noble) AP

Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε απέναντι στην Κατερίνα Σινιάκοβα, χάνοντας στα τρία σετ και γνώριζοντας πρόωρο αποκλεισμό από το Australian Open.

Όνειρο ήταν και πάει. Η Μαρία Σάκκαρη δεν θα καταφέρει να προχωρήσει στο φετινό Australian Open, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό μόλις στον πρώτο γύρο του Grand Slam.

Η πρωταθλήτριά μας, Νο53 στην WTA, ηττήθηκε στα τρία σετ από την 22χρονοη Τσέχα, Κατερίνα Σινιάκοβα, η οποία πέρασε στην επόμενη φάση του πρώτου Open της χρονιάς. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά.

Η 22χρονη, Νο49 στον κόσμο, ξεκίνησε εντυπωσιακά και πήρε πολύ εύκολα το πρώτο σετ με 6-2 γκέιμ, απέναντι σε μια Σάκκαρη που δεν πατούσε καλά στο court και ήταν εμφανώς αγχωμένη. Όλα έσβησαν στο μπρέικ της Ελληνίδας στο τρίτο γκέιμ για το 2-1, για να ακολουθήσει σερί πέντε πόντων από την αντίπαλό της.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε εφιαλτικά για τη Σάκκαρη, που βρέθηκε να χάνει με 3-0, αλλά στην συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια ανέβασε "στροφές" και το πήρε στο τάι μπρέικ με 7/5, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης.

Δυστυχώς όμως, η Σινιάκοβα θα έλεγε την τελευταία λέξη στο ματς. Όλα θα κρίνονταν σε τρίτο σετ, όπου η Σάκκαρη το έχασε με 6-4 με μπρέικ στο 7ο γκέιμ και έτσι το όνειρό της για μια καλή πορεία στη Μελβούρνη, έσβησε πολύ νωρίτερα σε σχέση με αυτό που και η ίδια υπολόγιζε.

H Σάκκαρη ηττήθηκε για πρώτη φορά στον πρώτο γύρο του Australian Open. Το 2016 έκανε ντεμπούτο στο κυρίως ταμπλό και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο, ενώ το 2017 έφτασε έως τον τρίτο γύρο. Επίσης ηττήθηκε για πρώτη φορά από τη Σινιάκοβα στη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση.

H Τσέχα προκρίθηκε για δεύτερη φορά στον δεύτερο γύρο, επιστρέφοντας εκεί από το 2015 και θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση στην τρίτη φάση στο Open της Μελβούρνης.

AP Photo/Michael Noble

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ