ΤΕΝΙΣ

Ποιος πιάνει τώρα τον Τζόκοβιτς!

Ποιος πιάνει τώρα τον Τζόκοβιτς!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε και τον τίτλο στη Ρώμη, κερδίζοντας με άνεση τον Ρότζερ Φέντερερ. Στις γυναίκες "μίλησε" η Μαρία Σαραπόβα (videos).

Αυστραλιανό Όπεν, Ίντιαν Γουέλς, Μαϊάμι, Μόντε Κάρλο και τώρα Ρώμη. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κερδίσει όλα τα μεγάλα τουρνουά φέτος στην ATP με εξαίρεση τη Μαδρίτη, όπου επέλεξε να μην αγωνιστεί.

Ο Σέρβος πρόσθεσε το 24o Masters στο βιογραφικό του, έναν τίτλο περισσότερο από τον Ρότζερ Φέντερερ, τον αντίπαλο του στον τελικό.

Ο Τζόκοβιτς ισοπέδωσε το δεύτερο σερβίς του Ελβετού, επικρατώντας με 6-4, 6-3 ενώπιον του Χαβιέρ Σανέτι, του Κρίστιαν Βιέρι και του Νίκολα Πετραντζέλι, το όνομα του οποίου έχει δοθεί πλέον στο δεύτερο κορτ του "Φόρο Ιτάλικο".

Αήττητος λοιπόν πηγαίνει ο Τζόκοβιτς στο Ρολάν Γκαρός, προκειμένου να διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο και να συμπληρώσει το Grand Slam καριέρας. Η κλήρωση στο δεύτερο Grand Slam της χρονιάς την ερχόμενη Παρασκευή (22/5) θα αυξήσει ή όχι τις πιθανότητες του.

Εκτός κλίματος ο Φέντερερ αποφάσισε να αγωνιστεί την τελευταία στιγμή στη Ρώμη μετά τον αποκλεισμό-έκπληξη από τον Νικ Κύργιο στη Μαδρίτη. Έχει κερδίσει 17 Grand Slam και 85 τίτλους, αλλά ποτέ στη Ρώμη σε 15 συμμετοχές. Υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει το 2016.

Οι καλύτερες στιγμές του τελικού

Το σήκωσε η Σαραπόβα

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε ο τελικός των γυναικών. Η Μαρία Σαραπόβα και η Ισπανίδα Κάρλα Σουάρεθ-Ναβάρο έλιωσαν από τη ζέστη, παίζοντας δύο ώρες και 35 λεπτά. Με 39 winners η Σαραπόβα γύρισε το ματς και νίκησε 4-6, 7-5, 6-1 για τον τρίτο της τίτλο στη Ρώμη.

Ποιος πιάνει τώρα τον Τζόκοβιτς!

Η Ρωσίδα υπερασπίζεται τον τίτλο της στο Ρολάν Γκαρός, ενώ η Σουάρεθ-Ναβάρο είναι ένα από τα "μαύρα άλογα" του τουρνουά. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποτιμάει την Ισπανίδα που τρέχει ακατάπαυστα.

Highlights Σαραπόβα-Σουάρεθ Ναβάρο

Τέλος, στο Μπορντό ο Θανάσης Κοκκινάκης νίκησε τον επίσης ταλαντούχο Τιέμο ντε Μπάκερ και κατέκτησε το πρώτο τουρνουά Challenger στην καριέρα του.

Ποιος πιάνει τώρα τον Τζόκοβιτς!

Ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός αναγκάστηκε να πάει στη Γαλλία μετά την απόσυρση του από το τουρνουά της Ρώμης, καθώς δεν πρόλαβε να ταξιδέψει εξαιτίας της φωτιάς στο αεροδρόμιο "Φιουμιτσίνο". Ο Κοκκινάκης θα αγωνιστεί με wild card στο Παρίσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ