ΤΕΝΙΣ

Πλίσκοβα - Κέρμπερ στον τελικό, πέφτει από το Νο1 η Σερένα!

Πλίσκοβα - Κέρμπερ στον τελικό, πέφτει από το Νο1 η Σερένα!

H Καρολίνα Πλίσκοβα έκανε φοβερό αγώνα και νίκησε τη Σερένα Ουίλιαμς με 2-0 σετ στον πρώτο ημιτελικό του US Open, με την Αμερικανίδα να πέφτει από το Νο1 ύστερα από 186 διαδοχικές εβδομάδες. Η Άντζελικ Κέρμπερ αντίπαλός της στον τελικό.

Μια ακόμη μοναδική παράσταση έδωσε στο US Open η Καρολίνα Πλίσκοβα, η οποία τρελαίνει κόσμο στην φετινή διοργάνωση. Η 23χρονη Τσέχα νίκησε 2-0 σετ την Αμερικανίδα, Σερένα Ουίλιαμς, αφήνοντάς την για δεύτερη σερί χρονιά εκτός τελικού (έχει έξι τρόπαια στο US Open), ενώ παράλληλα είναι αυτή που την "εκθρονίζει" από το Νο1 της WTA ύστερα από 186 σερί εβδομάδες, με την Άντζελικ Κέρμπερ να βρίσκεται πλέον σε αυτή την θέση.

Η Πλίσκοβα έκανε ένα φανταστικό ματς απέναντι στην Ουίλιαμς, παίρνοντας το πρώτο σετ με 6-2 γκέιμ, ενώ το δεύτερο πήγε στο τάι μπρέικ, κάνοντάς το και αυτό δικό της με 7-5. Έτσι, το Νο10 του κόσμου πέρασε για πρώτη φορά στον τελικό ενός Grand Slam. Αν μη τι άλλο, ένα τεράστιο επίτευγμα για την Τσέχα τενίστρια, που δεν επέτρεψε στην Σερένα να σπάσει το ρεκόρ της Στέφι Γκραφ, παρά μόνο να το ισοφαρίσει.

Η Κέρμπερ με τη σειρά της, επιβλήθηκε με 2-0 σετ απέναντι στην Καρολίν Βοζνιάκι και πέρασε στον τελικό, γνωρίζοντας ήδη πως από την Δευτέρα (12/9) θα είναι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Η Γερμανίδα πήρε το πρώτο σετ απέναντι στην τενίστρια από την Δανία με 6-4 γκέιμ, ενώ κατέκτησε και το δεύτερο με 6-3. Φυσικά, δεν πρόκειται να πει "ευχαριστώ" στην Πλίσκοβα για το "δώρο" που της έκανε και θα προσπαθήσει να τη νικήσει, κάνοντας δικό της το φετινό τρόπαιο. Ένας πολύ σπουδαίος τελικός στις γυναίκες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ