ΤΕΝΙΣ

Πιο πειστικός από ποτέ ο Τζόκοβιτς

Πιο πειστικός από ποτέ ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε με εμφατικό τρόπο και το Γουίμπλεντον και δείχνει πως αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο με διαφορά.

Λένε πως πολλές φορές δεν έχει σημασία το να πάρεις μία νίκη αλλά ο τρόπος που το κάνεις. Ο Τζόκοβιτς είχε κατακτήσει και νωρίτερα άλλους τίτλους Grand Slam αυτή τη φορά όμως ήταν ίσως πιο πειστικός από ποτέ παίζοντας στο "σπίτι" του Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ελβετός έμοιαζε και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά αυτό δεν έφτανε για να επικρατήσει επί του "Νόλε" ο οποίος κατά πολλούς βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του.

Κατά τη διάρκεια του τελικού ο Φέντερερ προσπάθησε πολλά, ήθελε να παίξει με την κούραση του Τζόκοβιτς, ήθελε να τον πιέσει από το σερβίς. Ό,τι και να έκανε όμως παντού υπήρχε ένας Τζόκοβιτς να βγάζει άμυνες και να έχει απαντήσεις σε όλα.

Στα 28χρόνια του ο "Νόλε" είναι πιο ώριμος από ποτέ και όσο μένει υγιής είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει το βασικό συνεχιστή των "Fantastic 4". Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει φτάσει πλέον στα 34 και ο αθλητικός του χρόνος τελειώνει. Ο Ναδάλ από την πλευρά του, μπορεί να είναι μικρότερος κατά 5 χρόνια, ωστόσο, τις τελευταίες περιόδους έχει αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών οι οποίοι οφείλονται στο γεγονός ότι έχει καταπονήσει ιδιαίτερα το σώμα του.

Στους "Fantastic 4" θεωρητικά ανήκει και ο Άντι Μάρεϊ, αλλά φέτος φτάνει συνέχεια στην πηγή χωρίς ωστόσο να πιει νερό.

Η πενταετία της σταθερότητας

Από το 2011 ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει βάλει το όνομά του για τα καλά στη λίστα των κορυφαίων τενιστών. Νωρίτερα (2008), είχε κατακτήσει μόνο το Αυστραλιανό ΟΠΕΝ, ωστόσο η τελευταία πενταετία μοιάζει ονειρική για τον ίδιο.

Από τους 19 τελικούς Grand Slam που έγιναν σε αυτό το διάστημα ο "Νόλε" έχει συμμετάσχει σε 14 από αυτούς και έχει κατακτήσει τους 8 από αυτούς. Παράλληλα, με εξαίρεση την περσινή του παρουσία στο Αυστραλιανό ΟΠΕΝ όπου σταμάτησε στον προημιτελικό στις άλλες τέσσερις διοργανώσεις έφτασε τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το ποσοστό νικών - ηττών σε αυτό το διάστημα. Σε αγώνες Grand Slam με αυτή την πενταετία έχει χάσει μόλις 11 αγώνες σε σύνολο 115 αγώνων. Μάλιστα, εάν καταφέρει και κατακτήσει το Αμερικανικό ΟΠΕΝ τότε θα ισοφαρίσει την καλύτερή του επίδοση που αφορά την κατάκτηση τριών Grand Slam μέσα στη χρονιά με μόλις μία ήττα.

Τα χρόνια της κυριαρχίας της μεγάλης τετράδας:

Χρονιά Αυστραλιανό Όπεν Ρολάν Γκαρός Γουίμπλεντον Αμερικανικό Όπεν
2011 Κατάκτηση Ημιτελικός Κατάκτηση Κατάκτηση
2012 Κατάκτηση Φιναλίστ Ημιτελικός Φιναλίστ
2013 Κατάκτηση Ημιτελικός Φιναλίστ Φιναλίστ
2014 Προημιτελικά Φιναλίστ Κατάκτηση Ημιτελικός
2015 Κατάκτηση Φιναλίστ Κατάκτηση -

Δείτε το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού του Γουίμπλεντον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ