ΤΕΝΙΣ

Πικρός αποκλεισμός για Σάκκαρη στον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον

Πικρός αποκλεισμός για Σάκκαρη στον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον
IAN WALTON//PA VIA AP

Η Μαρία Σάκκαρη έπεσε θύμα έκπληξης μόλις στον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον, κόντρα στην Αμερικανίδα Σοφία Κένιν. Αποσύρθηκε ο Τιμ, αποκλείστηκε η Κβίτοβα.

Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα και αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον.

Η Σοφία Κένιν, που μπήκε ως νο76 στον θεσμό, επιβλήθηκε με 6-4 1-6 6-1 μέσα σε περίπου 1,5 ώρα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου περιμένει τη νικήτρια του ρωσικού "εμφυλλίου" μεταξύ Βιτάλια Ντιατσένκο και Μαρία Σαράποβα

Η Σάκκαρη (νο37 αυτήν την εβδομάδα) μπήκε με πολλά προβλήματα στο 1ο σετ, αφού έκανε 18 αβίαστα λάθη. Η γεννημένη στη Μόσχα αλλά μεγαλωμένη στις ΗΠΑ επικράτησε μέσα σε 31 λεπτά, στο ντεμπούτο της σε grand slam.

Η 22χρονη Ελληνίδα πήρε τα πάνω της στο 2ο σετ και με μόλις 7 αβίαστα λάθη, έκανε για πρώτη φορά break (στο 2-1) και έφτασε σε άνετη επικράτηση με 6-1 μέσα σε 26 λεπτά.

Η Κένιν καθυστέρησε να βγει από τα αποδυτήρια στο 3ο σετ, ωστόσο όταν το έκανε, είχε αρκετά μεγάλη φόρα. Σημείωσε δύο breaks, πήρε κεφάλι τεσσάρων σετ και παρά το break της Σάκκαρη, η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Ο ΤΙΜ, ΕΞΩ Η ΚΒΙΤΟΒΑ

Ο Μάρκος Παγδατής συνέχισε στον 2ο γύρο του τουρνουά, αφού ο Ντόμινικ Τιμ έγινε ο 3ος τενίστας του top-10 που τίθεται νοκ άουτ. Ο Κύπριος πρωταθλητής πήρε τα δύο πρώτα σετ με 6-4 7-5 και μετά από το 2-0 στο 3ο σετ, ο Αυστριακός αποχώρησε λόγω πόνων στην πλάτη κι ενώ είχε ζητήσει ήδη ιατρικό time out. Στον επόμενο γύρο, ο Κύπριος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Νταβίδ Φερέρ - Κάρεν Κατσάνοβ. Είχε προηγηθεί η ήττα του Βέλγου Νταβίντ Γκοφέν, νο10 στον κόσμο, από τον Αυστραλό Μάθιου Έμπντεν (νο51) με 6-4, 6-3, 6-4 μέσα σε 1,5 ώρα.

Ο Ράφα Ναδάλ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα με αντίπαλο τον Ισραηλινό Ντούντι Σέλα και επικράτησε με 6-3 6-3 6-2, στην προσπάθεια να φτάσει στην 3η κατάκτηση του τουρνουά και πρώτη από το 2010. Εξίσου άνετη η πρόκριση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 7-5 6-2 6-0 επί του Αυστραλού Τζέιμς Ντάκγουορθ. Ο Νικ Κύργιος στηρίχθηκε στους 42 άσους του και καταφέρνοντας να σώσει πέντε break points, νίκησε με 7-6 (3) 7-6 (4) 6-7 (5) 6-3 σε μία συγκλονιστική μάχη τον Ντένις Ιστόμιν από το Ουζμπεκιστάν.

Στις γυναίκες, η δύο φορές νικήτρια του Γουίμπλεντον Πέτρα Κβίτοβα γνώρισε αναπάντεχη ήττα με 4-6 6-4 0-6 από την Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς. Το νο8 της WTA είχε 38 νίκες στη σεζόν, επικρατώντας και στο τουρνουά του Μπέρμιγχαμ πριν από έναν μήνα, ωστόσο τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λευκορωσίδα νο50, που είχε 9-13 σε grand slam.

Η Αντζελίκ Κέρμπερ νίκησε με 7-5 6-3 την Βέρα Ζβονάρεβα, που επέστρεψε σε grand slam μετά από τρία χρόνια λόγω γάμου και μητρότητας. Η κάτοχος Γκάρμπινε Μουγκουρούθα νίκησε με 6-2 7-5 την Ναόμι Μπρόαντι.

Photo credits: Ian Walton//PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ