ΤΕΝΙΣ

Περίπατος για Ναδάλ, μεγάλη νίκη για Κύργιο

Spain's Rafael Nadal celebrates after defeating Damir Dzumhur of Bosnia and Herzegovina in their third round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 19, 2018. (AP Photo/Vincent Thian)
Spain's Rafael Nadal celebrates after defeating Damir Dzumhur of Bosnia and Herzegovina in their third round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 19, 2018. (AP Photo/Vincent Thian) AP

Χωρίς τη μεγάλη έκπληξη, αλλά με γεμάτους αγώνες ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Παρασκευής (19/1) στο Αυστραλιανό Όπεν με τους Ναδάλ, Κύργιο, Ντιμιτρόφ και Τσίλιτς να παίρνουν την πρόκριση.

Ωραία παιχνίδια παρακολούθησαν όσοι είδαν τους αγώνες της Παρασκευής (19/1) στο Αυστραλιανό Όπεν. Ο Ραφαέλ Ναδάλ βιαζόταν να πάρει την πρόκριση στους "16" του τουρνουά και το εμπόδιο του Ντζουμούρ αποδείχθηκε μικρό.

Ο Ισπανός επιβλήθηκε με 6-1, 6-3, 6-1 και πέρασε στον επόμενο γύρο. Ο "Ράφα" ήταν καταιγιστικός στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού αφού πήρε τα οκτώ από τα πρώτα εννιά game του ματς και προηγήθηκε με 6-1, 2-0...

Εκεί κάπου αντέδρασε ο Ντζουμούρ ο οποίος έφερε το σετ στα ίσα με 2-2, αλλά στη συνέχεια ο Ναδάλ "καθάρισε" τον αγώνα με 6-1, 6-3, 6-1. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν ο οποίος επιβλήθηκε πιο δύσκολα επί του Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοβ με 6-7 (1), 6-2, 6-3, 6-3.

Μεγάλη πρόκριση πήρε ο Νικ Κύργιος απέναντι στον Τζο Τσονγκά και κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια στους "16" του Αυστραλιανού Όπεν. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας πραγματοποίησε μία γεμάτη εμφάνιση και έφτασε στη νίκη με 7-6 (5), 4-6, 7-6 (6), 7-6 (5).

Χαρακτηριστικό του πόσο κλειστή ήταν η αναμέτρηση είναι το γεγονός ότι τρία από τα τέσσερα σετ κρίθηκαν στο tie break, ενώ ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλα κατέληξαν στον Κύργιο! Με αυτή την πρόκριση του ο 22χρονος έκλεισε ραντεβού στον επόμενο γύρο με τον Γκριγκόρ Ντιμίτροφ. Ο Βούλγαρος δυσκολεύτηκε από τον Ρούμπλεβ ωστόσο έφτασε στη νίκη με 6-3, 4-6, 6-4, 6-4.

Ο Αντρέας Σέπι έφτασε σε μία μεγάλη νίκη έπειτα από μία τεράστια μονομαχία με τον Ίβο Κάρλοβιτς. Οι δυο πάλεψαν για τέσσερις ώρες με τον Ιταλό να επικρατεί τελικά με 6-3, 7-6 (4), 6-7 (3), 6-7 (5), 9-7. Στον επόμενο γύρο ο Σέπι θα αντιμετωπίσει τον Έντμουντ ο οποίος με τη σειρά του νίκησε με 2-6, 6-2, 6-2, 6-4 τον Μασιλασβίλι.

Τέλος, ο Μάριν Τσίλιτς θα επιστρέψει στον 4ο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς μετά από 7 χρόνια αφού επιβλήθηκε με 7-6 (4), 6-3, 7-6 (4) επί του Ράιαν Χάρισον.

Photo credits: AP Photo/Vincent Thian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ