ΤΕΝΙΣ

"Περίπατος" για Φέντερερ στα προημιτελικά

"Περίπατος" για Φέντερερ στα προημιτελικά

Ο Ρότζερ Φέντερερ "καθάρισε" με 7-6 (7-4) 6-2 6-4 τον Τόμας Μπέρντιχ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open όπου τον περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς!

Aυτός ο Φέντερερ δεν... παίζεται. Ο Τόμας Μπέρντιχ μπήκε με πολύ καλή ψυχολογία στον προημιτελικό έχοντας αποδώσει εξαιρετικό τένις στους προηγούμενους τέσσερις γύρους όμως απέναντι στον "βασιλιά" δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να ορθώσει ανάστημα στην "Rod Laver Arena".

"Περίπατος" για Φέντερερ στα προημιτελικά

Ο Ελβετός τενίστας πήρε με δυσκολία το πρώτο σετ αλλά αρκετά εύκολα τα άλλα δύο και εξασφάλισε για 12η φορά τα τελευταία 13 χρόνια τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του Australian Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

"Περίπατος" για Φέντερερ στα προημιτελικά

Είναι εντυπωσιακό δε το γεγονός πως ο Φέντερερ, Νο 3 στον κόσμο, πανηγύρισε την 80η νίκη του στο συγκεκριμένο Grand Slam ενώ θα βρεθεί σε ημιτελικό μεγάλου τουρνουά για 49η φορά στην καριέρα του!

Ο Φέντερερ αφήνει με ανοιχτό το στόμα το κοινό του Australian Open:

Αντίπαλος του Ρότζερ Φέντερερ θα είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης να επικρατεί με 6-3 6-2 6-4 του Κέι Νισικόρι (Νο 7 στο ταμπλό) και να κλείνει θέση για έκτη φορά στα ημιτελικά του Australian Open.

Αυτός θα είναι ο 29ος ημιτελικός Grand Slam στην καριέρα του "Νόλε", με τον Σέρβο τενίστα να ετοιμάζεται για το 45ο ραντεβού του με τον Ελβετό και τους δύο μεγάλους τενίστες να έχουν πανηγυρίσειι μέχρι στιγμής από 22 νίκες έκαστος!

"Περίπατος" για Φέντερερ στα προημιτελικά

"Έχω παίξει 44 φορές με τον Ρότζερ και 45 με τον Ράφα (Ναδάλ). Μου φαίνεται πως τα μισά παιχνίδια της καριέρας μου ήταν απέναντι σε αυτούς τους τύπους! Δεν χρειάζεται να ξοδέψω λόγια για να μιλήσω για τα επιτεύγματα του Ρότζερ.

Έχω τεράστιο σεβασμό για αυτόν και σίγουρα θα είναι ένα σπουδαίο ματς", τόνισε στις δηλώσεις του ο Σέρβος τενίστας. Ο Τζόκοβιτς έχει ήδη πέντε τίτλους Australian Open στη συλλογή του (2008, 2011, 2012, 2013, 2015) ενώ αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο Grand Slam που αναμετράται με τον Φέντερερ μετά τη περυσινή τους μονομαχία στον τελικό του Wimbledon και του US Open.

Οι δηλώσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς μετά τη νίκη του στον προημιτελικό:

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Roger Federer (SUI) vs Tomas Berdych (CZE) 7-6 (7-4) 6-2 6-4

Novak Djokovic (SRB) vs Kei Nishikori (JPN) 6-3 6-2 6-4

Gael Monfils (FRA) - Milos Raonic (CAN)

David Ferrer (ESP) - Andy Murray (GBR)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ