ΤΕΝΙΣ

Πενέτα και Χάλεπ οι νικήτριες των προημιτελικών

Πενέτα και Χάλεπ οι νικήτριες των προημιτελικών

Η Φλάβια Πενέτα και η Σιμόνα Χάλεπ θα τεθούν αντιμέτωπες στα ημιτελικά του US Open αφού απέκλεισαν τις Κβίτοβα και Αζαρένκα αντίστοιχα. (VIDEOS)

Από όλα είχαν οι προημιτελικοί των γυναικών στο US Open. Ανατροπές, ωραίους πόντους μέχρι και διακοπή λόγω βροχής είδαμε. Η Φλάβια Πενέτα και η Σιμόνα Χάλεπ ήταν ωστόσο αυτές που επικράτησαν (αμφότερες με 2-1 σετ) επί των Κβίτοβα και Αζαρένκα αντίστοιχα και προκρίθηκαν στα προημιτελικά.

Πενέτα και Χάλεπ οι νικήτριες των προημιτελικών

Θέλει να γράψει ιστορία η Πενέτα

Μόλις η δεύτερη Ιταλίδα που καταφέρνει να προκριθεί στα ημιτελικά του US Open έγινε η Φλάβια Πενέτα. Στα 33 της χρόνια θα παίξει για δεύτερη φορά σε έναν ημιτελικό ενός Grand Slam αφού απέκλεισε την Κβίτοβα νικώντας με 4-6, 6-4, 6-2.

Για να φτάσει σε αυτή τη νίκη η Πενέτα χρειάστηκε μεγάλα ψυχικά αποθέματα αφού βρέθηκε πίσω στα σετ, βρέθηκε να χάνει με 3-1 στο δεύτερο αλλά έκανε την ανατροπή και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη. Η Κβίτοβα μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε ακόμα και με 5-2 πριν κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-4.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο σετ ήταν ανάλογο για την Τσέχα, ωστόσο έχοντας υπομονή στο παιχνίδι της η Πενέτα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της αντιπάλους της και έφτασε στην ισοφάριση με 6-4. Το τρίτο σετ ήταν μια τυπική διαδικασία με την Πενέτα να παίρνει τη μεγάλη πρόκριση.

Έτσι, η 33χρονη θα έχει την ευκαιρία (όπως και η Βίντσι στον άλλον ημιτελικό) να γίνει η πρώτη Ιταλίδα που θα φτάσει μέχρι τον τελικό.

Πενέτα και Χάλεπ οι νικήτριες των προημιτελικών

Ούτε η βροχή δεν την σταμάτησε

Ο άλλος προημιτελικός ανάμεσα στην Σιμόνα Χάλεπ και την Βικτόρια Αζαρένκα κράτησε πολλές ώρες χωρίς να φταίνε οι δύο αθλήτριες αφού ο καιρός τα έκανε μούσκεμα.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ ο αγώνας διεκόπη λόγω έντονης βροχόπτωσης αυτό όμως δεν εμπόδισε την 23χρονη Ρουμάνα να επικρατήσει με 6-3, 4-6, 6-4. Το Νο2 του ταμπλό μπήκε δυνατά στον αγώνα και μέσα σε 42 λεπτά κατέκτησε το πρώτο σετ.

Η Αζαρένκα πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και πίεσε περισσότερο με το σερβίς της κάτι που δυσκόλεψε την Χάλεπ. Η "Βίκα" έκανε το τρίτο και πιο κρίσημο break της στο 10ο game και κατάφερε έτσι να κάνει το 6-4.

Στο τρίτο σετ η Αζαρένκα προηγήθηκε με 2-0, όμως αμέσως μετά τη μείωση σε 2-1 από τη Χάλεπ ο αγώνες διεκόπη για περίπου μιάμιση ώρα. Τελικά, η 23χρονη Ρουμάνα με την επανέναρξη του αγώνα μπήκε καλύτερα στο σετ και πήρε τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ