ΤΕΝΙΣ

Παρέα Φέντερερ, Ναδάλ & Μάρεϊ

Παρέα Φέντερερ, Ναδάλ & Μάρεϊ

Μεγάλα ματς ακόμη και στον 1ο γύρο "έβγαλε" η κλήρωση του Αυστραλιανού Όπεν (19/1-1/2). Πως θα κυλήσει το τουρνουά για τα φαβορί σε άνδρες και γυναίκες (video).

Για να γίνει ο Ράφα Ναδάλ ο πρώτος παίκτης που θα κατακτήσει όλα τα Grand Slam από δύο φορές, θα πρέπει να επιβιώσει από ένα δύσκολο ταμπλό στο Αυστραλιανό Όπεν.

Ο Ισπανός που επιστρέφει στη Μελβούρνη ύστερα από πολύμηνη αποχή από την ενεργό δράση ενδέχεται να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά είτε τον Ρότζερ Φέντερερ, είτε τον Άντι Μάρεϊ και νωρίτερα στα προημιτελικά τον Τόμας Μπέρντιχ.

Στον 1ο γύρο ο Ναδάλ κληρώθηκε με τον Ρώσο πρώην Top10er Mιχαήλ Γιούζνι και στον 2ο πιθανότατα τον Λούκας Ροσόλ, τον Τσέχο που τον απέκλεισε το 2012 στο Γουίμπλεντον.

Ο Φέντερερ, ο Ναδάλ και ο Μάρεϊ βρίσκονται λοιπόν στο ίδιο μέρος του ταπλό. Πρώτος αντίπαλος του Φέντερερ είναι ο Γεν-Χσουν Λου από την Ταϊπέι.

Ο Μάρεϊ περιμένει να προκύψει ο αντίπαλος του από τα προκριματικά, όπως και ο Νο1 τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο τέσσερις φορές νικητής του Αυστραλιανού Όπεν ίσως αντιμετωπίσει τον πρώην ημιφιναλίστ Φερνάντο Βερδάσκο στον 3ο γύρο.

Ο περσινός νικητής στη Μελβούρνη, ο Σταν Βαβρίνκα έχει καλή κλήρωση. Πρώτος αντίπαλος είναι ο Τούρκος Μαρσέλ Ιλχάν και ίσως στα προημιτελικά ο Κέι Νισικόρι. Αρκεί ο Ιάπωνας να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νταβίδ Φερέρ, σε περίπτωση που βρεθεί στο δρόμο του.

Ο Τζόκοβιτς ίσως παίξει με τον Μίλος Ράονιτς στα ημιτελικά. Στο ταμπλό του Τζόκοβιτς βρίσκεται και ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο που έκανε δυο νίκες στο Σίδνεϊ, δέκα μήνες μετά την επάνοδο του στην ενεργό δράση. Ο "Ντέλπο" αντιμετωπίζει στον 1ο γύρο τον Πολωνό Γέρζι Γιάνοβιτς σε ένα από τα καλύτερα "ζευγάρια" της πρεμιέρας. Ο νικητής θα παίνει πιθανότατα με τον Γκαέλ Μονφίς.

Παιχνίδια με ελληνικό ενδιαφέρον είναι τα παρακάτω: Μάρκος Παγδατής-Τεϊμουράζ Γκαμπασβίλι (Ρωσία), Νικ Κύργιος-Φεντερίκο Ντελμπόνις (Αργεντινή) και Θανάσης Κοκκινάκης-Νο11 Έρνεστς Γκούλμπις (Λετονία).

Η κλήρωση των γυναικών

Το σημαντικότερο ματς στον 1ο γύρο είναι η αναμέτρηση της δύο φορές νικήτριας στη Μελβούρνη, Βικτόρια Αζαρένκα (Νο41 μετά την πολύμηνη απουσία της) με τη Σλόαν Στίβενς, δύο χρόνια μετά τον ημιτελικό τους.

Νο1 του ταμπλό είναι η Σερένα Γουίλιαμς που δεν έχει δείξει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά φυσικά η εικόνα της στα Grand Slam είναι διαφορετική. Η Βέρα Ζβονάρεβα ίσως να την περιμένει στον 2ο γύρο.

Η Μαρία Σαραπόβα, Νο2 του ταμπλό, περιμένει να μάθει την αντίπαλο της στον 1ο γύρο, το όνομα της οποίας θα προκύψει από τα προκριματικά και βρίσκεται καθ'οδόν για μια συνάντηση στα προημιτελικά με την Εζενί Μπουσάρ. Η περσινή φιναλίστ Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα ξεκινάει το τουρνουά με αντίπαλο τη Βελγίδα πρώην ημιφιναλίστ του Γουίμπλεντον, Κίρστεν Φλίπκενς.

Παρούσα στην κλήρωση ήταν η νικήτρια το 2014, Λι Να η οποία αποχώρησε απρόσμενα από την ενεργό δράση και βρίσκεται στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ