ΤΕΝΙΣ

Πάλι χάνουμε τον Ναδάλ

Rafael Nadal of Spain reacts after his opponent Borna Coric of Croatia scored a point during their match at the Swiss Indoors ATP 500 tennis tournament in Basel on October 24, 2014. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIFABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images ORG XMIT: - ORIG FILE ID: 534707975
Rafael Nadal of Spain reacts after his opponent Borna Coric of Croatia scored a point during their match at the Swiss Indoors ATP 500 tennis tournament in Basel on October 24, 2014. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIFABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images ORG XMIT: - ORIG FILE ID: 534707975 AFP/GETTY IMAGES

Δυστυχώς έχει καταντήσει συνήθεια: Ο Ράφα Ναδάλ θα απουσιάσει εκ νέου από ένα μεγάλο τουρνουά, αυτή τη φορά από τους τελικούς της ATP.

Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Ράφα Ναδάλ δεν θα αγωνιστεί στους τελικούς της ATP. Μετά την ήττα του από τον 17χρονο Μπόρνα Τσόριτς ο Ισπανός Νο3 στον κόσμο ανακοίνωσε πως θα υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση σκωληκοειδίτη στις 3 Νοεμβρίου.

" Την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνω θεραπεία στη μέση μου", πρόσθεσε ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα. " Δεν θα αγωνιστώ στο Παρίσι (Masters) και στο Λονδίνο. Δεν είμαι αρκετά ανταγωνιστικός", τόνισε. Ο ταλαντούχος Τσόριτς που στα 17 του χρόνια θα βρεθεί στην πρώτη 100άδα όπως είχε κάνει και ο Ναδάλ.

Εξαιτίας των προβλημάτων υγείας ο 28χρονος έχει χάσει τα τελευταία χρόνια το Γουίμπλεντον το 2009, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Αμερικανικό Όπεν το 2012, το Αυστραλιανό Όπεν το 2013, το Αμερικανικό Όπεν το 2014 και τους τελικούς της ATP το 2009, το 2012 και το 2012.

Η αποχώρηση του ανοίγει το δρόμο στους Άντι Μάρεϊ και Νταβίδ Φερέρ στην τελική 8άδα του Λονδίνου, ανοίγοντας την πόρτα στους Μίλος Ράονιτς και Γκριγκόρ Ντίμιτροφ.

Ο Ναδάλ έχει υποστεί τουλάχιστον δώδεκα τραυματισμούς τα τελευταία έντεκα χρόνια. Κι όμως κάθε χρόνο ακόμα κι αν παίζει λιγότερο από τους υπόλοιπους διεκδικεί ή βρίσκεται στο Νο1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ