ΤΕΝΙΣ

Παίζει και τένις ο Ρονάλντο

Παίζει και τένις ο Ρονάλντο

Ο Ισπανός τενίστας Νικολάς Αλμάγρο είχε την ευκαιρία να παίξει μια παρτίδα τένις με τον "ήρωα" του, τον Ρονάλντο. Χάρη στο "Φαινόμενο" άλλαξε και η τύχη του στα κορτ.

Η πρώτη γνωριμία του Ρονάλντο με το τένις δεν ήταν αγωνιστικού χαρακτήρα. Θαυμαστής της ομορφιάς της Άννα Κουρνικοβα είχε ταξιδέψει στο Παρίσι το 1998 για να συστηθεί στη Ρωσίδα τενίστρια.

Το γεγονός πως δεν μιλούσε αγγλικά και το ότι το χόκεϊ στον πάγο ήταν το ομαδικό άθλημα προτίμησης της πρώην Νο1 στο διπλό, δεν πήγε μακριά τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Έκτοτε το "Φαινόμενο" παρακολουθεί τουρνουά τένις από κοντά και φαίνεται πως ξεκίνησε να παίζει μετά το τέλος της σπουδαίας ποδοσφαιρικής καριέρας του.

Ο Ρονάλντο αποτελεί "είδωλο" για αρκετούς διάσημους τενίστες, ανάμεσα τους και ο Νικολάς Αλμάγρο. Ο 29χρονος πρώην Νο9 στον κόσμο είχε την ευκαιρία να παίξει τένις και να δώσει συμβουλές στον Ρονάλντο σε ένα φιλικό διπλό.

" Ορισμένοι φίλοι μου που ζουν στη Βραζιλία και ασχολούνται πολύ με το τένις είχαν ένα κοινό φίλο με τον Ρονάλντο και πρότειναν την ιδέα. Ήταν μεγάλη χαρά για μένα να γνωρίσω ενα θρύλο του ποδοσφαίρου. Ειλικρινά, το να έχω τη δυνατότητα να μοιραστώ την εμπειρία μαζί του, ήταν διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα. Είναι ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ένας θρύλος στη Βραζιλία και σε ολόκληρο τον κόσμο", δήλωσε ο Αλμάγρο στην ATP.

Όσο για τις επιδόσεις του Ρονάλντο; Ο Αλμάγρο " είχαμε αβαντάζ γιατί αντίπαλοι μας ήταν οι φίλοι του. Το σημαντικότερο είναι πως διασκεδάσαμε. Ο Ρονάλντο δεν τα πήγε άσχημα, έκανε ορισμένα καλά χτυπήματα. Φυσικά, το ταλέντο το έχει στα πόδια, αλλά όποτε είχε την ευκαιρία να βγάλει μπαλιές, τα πήγε καλά και πέρασε η μπάλα το φιλέ".

Το... φιλικό έγινε στο Σάο Πάουλο πριν από την έναρξη των υποχρεώσεων του Αλμάγρο στο "Brasil Open". Ο άνθρωπος που έσπασε το αήττητο του Ράφα Ναδάλ στο χώμα μετά από 41 νίκες στη Βαρκελώνη το 2014 πέτυχε εις βάρος του Μπλαζ Ρόλα την πρώτη του νίκη στη σεζόν. Με σκορ 7-6 (7-3), 6-4 πέρασε στον 2ο γύρο.

Είναι η πρώτη νίκη του Αλμάγρο στην ATP μετά από εννιά μήνες, αφού τραυματίστηκε στο Ρολάν Γκαρός σε παιχνίδι του 1ου γύρου. Φέτος επέστρεψε στα κορτ, χάνοντας από τον Κέι Νισικόρι στο Αυστραλιανό Όπεν. Το χώμα είναι η καλύτερη επιφάνεια του και έχει κερδίσει σε αυτό και τους 12 τίτλους, ενώ έχει τρεις προημιτελικούς στο Ρολάν Γκαρός. Και στις τρεις περιπτώσεις τον νίκησε ο Ναδάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ