ΤΕΝΙΣ

Οχτώ φορές νικητής ο Ναδάλ!

Οχτώ φορές νικητής ο Ναδάλ!

Ο Ράφα Ναδάλ έγραψε ιστορία με τον 8ο τίτλο του στο Ρολάν Γκαρός. Νίκησε τον Νταβίδ Φερέρ και είναι πλέον ο τρίτος πιο επιτυχημένος τενίστας στο επαγγελματικό τένις.

Ο Ράφα Ναδάλ δεν έχει διαβάσει το "Οχτώ" και δεν παίζει σκάκι, όμως μπορεί να γράψει το δικό του βιβλίο με τις περιπέτειες του στο Ρολάν Γκαρός και στο τένις σε χωμάτινη επιφάνεια.

Οχτώ τελικοί, οχτώ τίτλοι, οχτώ "κύπελλα των σωματοφυλάκων" για τον δεξιόχειρα από τη Μαγιόρκα που παίζει τένις με το αριστερό χέρι.

Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ο Ναδάλ επικράτησε με 6-3, 6-2, 6-3 του επίσης Ισπανού και συμπαίκτη του στην σπουδαία ομάδα Davis Cup της ιβηρικής χώρας, Νταβίδ Φερέρ σε έναν τελικό που δεν θα μείνει στην ιστορία παρά τα περίεργα που έγιναν.

Ο Ναδάλ είναι ο πρώτος τενίστας (στην εποχή του επαγγελματικού τένις) που κατακτάει οκτώ φορές το ίδιο Grand Slam και έφτασε τις 12 κατακτήσεις, τρίτος μαζί με τον Αυστραλό Ρόι Έμερσον πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ με 17 νίκες και τον Πιτ Σάμπρας με 14. Στο Παρίσι δε έχει 59 νίκες και μόλις μια ήττα (από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ το 2009).

Οχτώ φορές νικητής ο Ναδάλ!

Κι ενώ βρισκόμαστε ακόμα στα μισά της σεζόν στο τένις, αυτό σίγουρα ήταν το αποκορύφωμα για τον Ναδάλ, ο μεγάλος στόχος ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται. " Δεν με ενδιαφέρουν οι αριθμοί", δήλωσε στην on court συνέντευξη με τον παλαίμαχο Γάλλο Νο1 Σεντρίκ Πιολίν σχετικά με τον 8ο τίτλο (σ.σ. οκτώ τίτλους στο Παρίσι είχε προπολεμικά και ο Μαξ Ντεκούζις όταν το Ρολάν Γκαρός ήταν απλά το γαλλικό πρωτάθλημα). Τον περασμένο Φεβρουάριο επέστρεψε γερός στα γήπεδα μετά την πολύμηνη αποχή του εξαιτίας τραυματισμού στο γόνατο, έχει πλέον επτά τίτλους σε εννέα τελικούς.

Από το Γουίμπλεντον και μετά δεν αγωνίστηκε καθόλου, άρα δεν έχει να υπερασπιστεί κανένα βαθμό που ίσως του επιτρέψει να χτυπήσει γιατί όχι και το Νο1 αν του το επιτρέψει ο Τζόκοβιτς. Ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στους τελικούς της ATP στο Λονδίνο. Προς το παρόν θα ΠΕΣΕΙ από το Νο4 στο Νο5 και θα δώσει τη θέση του στον Φερέρ που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam, δύσκολο κατόρθωμα στην εποχή των Big Four, αλλά αποζημίωση για μια εξαιρετική καριέρα.

Οχτώ φορές νικητής ο Ναδάλ!

Μέχρι να εγκαταλείψει ο 31χρονος Φερέρ, το "θηρίο" από το Αλικάντε, θα βρίσκεται πάντα κοντά στο τέλος για να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα του δώσουν ο Τζόκοβιτς, ο Φέντερερ, ο Μάρεϊ και ο Ναδάλ. "Θα προσπαθώ συνέχεια και ίσως κάποτε τα καταφέρω", είπε ο Φερέρ που πριν από λίγα χρόνια εγκατέλειψε το τένις και έγινε οικοδόμος στη Μαδρίτη.

Φυσικά, δεν είχε την ευκαιρία να απειλήσει ουσιαστικά τον Ναδάλ στο σημερινό τελικό κι ας έφτασε μέχρι εδώ δίχως να χάσει σετ. Ο Ναδάλ έδειξε σε ορισμένες στιγμές την φόρμα και τον παίκτη που στέρησε και φέτος από τον Τζόκοβιτς το γαλλικό όνειρο. Ήταν αρκετό για να νικήσει τον Φερέρ. Ας μην αισθάνεται άσχημα ο φιναλίστ γιατί κανένας δεν έχει καταφέρει να βρει τρόπο να νικήσει τον Ναδάλ στο χώμα στο Ρολάν Γκαρός

Όταν... κατατρόμαξε ο Ναδάλ

Στο δεύτερο σετ οι άνθρωποι ασφαλειας στο "Φιλίπ Σατριέ" συνόδευσαν εκτός σταδίου ομάδα ατόμων που διαδήλωνε κατά της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφιλων στη Γαλλία. Από ότι φαίνεται δεν έκαναν καλή δουλειά και στο σημείο που ο Ναδάλ προηγήθηκε με 5-1, ένας άλλος διαδηλωτής επιχείρησε να εισβάλλει στο κορτ. Λίγα βήματα μακριά βρισκόταν ο πολυπρωταθλητής που παραδέχθηκε πως φοβήθηκε λίγο, αλλά έσπευσε να προστατεύσει ένα ballboy. Ο ημίγυμνος άνδρας απομακρύνθηκε, όμως φεύγοντας πέταξε ένα καπνογόνο!

Οχτώ φορές νικητής ο Ναδάλ!

Και να φανταστεί κανείς πως όλος ο κόσμος περίμενε από τον Γιουσέιν Μπολτ που συμμετείχε στην απονομή, να αρπάξει το τρόπαιο και να φύγει. Ο απόλυτος σταρ του στίβου παρακολούθησε τον πρώτο αγώνα τένις στην καριέρα του δίπλα στον πρόεδρο της γαλλικής ομοσπονδίας, φόρεσε καπέλο panama και δεν σταμάτησε να τραβάει φωτογραφίες. Φυσικά συμμετείχε και στο παραδοσιακό "κύμα". " Μιλούσα με τον Ναδάλ για το Γουίμπλεντον", είπε, απειλώντας πως θα κάνει την εμφάνιση του και στο "All England Club".

Οχτώ φορές νικητής ο Ναδάλ!

Τα χωμάτινα τουρνουά δεν τελειώνουν, ωστόσο η αυλαία στο χώμα έπεσε με τη δαγκωματιά του κυπέλλου από τον Ναδάλ. Σε δύο εβδομάδες ξεκινάει το Γουίμπλεντον και εκεί θα κάνει την εμφάνιση του ξανά ο Ναδάλ μετά την αποχώρηση του από το τουρνουά στο Άλε της Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ