ΤΕΝΙΣ

Ομογενής "κατατρόπωσε" τον Ναδάλ

Ομογενής "κατατρόπωσε" τον Ναδάλ

Ένας 19χρονος με ελληνικό αίμα, ο Αυστραλός Νικ Κύργιος απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ στο Γουίμπλεντον. Ο Κύργιος έκανε απίθανα πράγματα στο σπουδαιότερο γήπεδο τένις στον κόσμο(videos).

Ο Ράφα Ναδάλ δεν έχει τύχη στο Γουίμπλεντον τα τελευταία χρόνια. Φέτος την έπαθε από... Έλληνα, έναν 19χρονο Αυστραλό από Έλληνα πατέρα και μάνα από τη Μαλαισία, τον Νικ Κύργιο.

Ο Κύργιος επικράτησε με 7-6 (7-5), 5-7, 7-6 (7-5), 6-3 του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο στον 4ο γύρο του Γουίμπλεντον. Βρίσκεται στο Νο144 στον κόσμο, πολλά υποσχόμενος τενίστας που αγωνίζεται με wild card από τους διοργανωτές (σ.σ. κάρτα ελεύθερης συμμετοχής στο κυρίως ταμπλό).

Έχει βγάλει με το παραπάνω την... υποχρέωση. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τον Ρισάρ Γκασκέ και ενώ ο αντίπαλος του είχε ΕΝΝΙΑ ευκαιρίες να πάρει τη νίκη. Απόψε στο κεντρικό κορτ του "All England Club" ο Κύργιος σέρβιρε 37 άσους, έκανε 70 winners και είχε και 31 αβίαστα λάθη. Τα στατιστικά δεν θα δείξουν πως είχε ΜΕΓΑΛΕΣ στιγμές.

Όπως το απίστευτο tweener

Την επιστροφή με inside out φόρχαντ

Ή τη βόμβα με το μπάκχαντ

Ο νεαρότερος παίκτης στο ταμπλό των ανδρών θα χρειαστεί το σερβίς του, το "μπαζούκα" όπως το έχουν χαρακτηρίσει, προκειμένου να αποκλείσει στα προημιτελικά την Τετάρτη (2/7) τον Καναδό Μίλος Ράονιτς. Είχε 35 άσους στη νίκη του σε τέσσερα σετ επί του Κέι Νισικόρι.

Ο Ναδάλ που δυσκολεύτηκε να διαβάσει το σερβίς του Κύργιου θα χάσει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατακτήσει το Γουίμπλεντον. Δεν έχει κρύψει πως το σώμα του τον δυσκολεύει να παίξει στο χορτάρι. " Προσπάθησα, έχασα. Αυτή είναι η ευκολότερη εξήγηση που μπορώ να δώσω. Δεν είναι κανένα δράμα".

Χάσει-κερδίσει στον επόμενο γύρο ο ομογενής από την Καμπέρα θα βρεθεί στο Νο66 στον κόσμο. Πριν από δώδεκα μήνες ο Κύργιος και ο 18χρονος Ελληνοαυστραλός Θανάσης Κοκκινάκης κατέκτησαν μαζί το διπλό στα τζούνιορ.

Θεαματικός, επικοινωνιακός και... ατακαδόρος αποκάλυψε πως η μαμά του, η Νελ του έδωσε το κίνητρο για τον αγώνα με τον Ναδάλ:

" Παρακολούθησα μια συνέντευξη της που έλεγε πως είναι τόσο καλός, αυτό με νευρίασε και με βοήθησε", δήλωσε ο Κύργιος. "Νομίζω πως βρισκομουν σε μια ζωνη, δεν πρόσεχα το κοινό".

Το match point της ζωής του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ