ΤΕΝΙΣ

Οι καλύτερες στιγμές του US Open

Οι καλύτερες στιγμές του US Open

Η ανασκόπηση του Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μπόλικο Ρότζερ Φέντερερ, το "παιδί-λάστιχο" Γκαέλ Μονφίς, τον ακαταπόνητο Κέι Νισικόρι και το επίπονο πρόγραμμα εκγύμνασης της Σερένα Γουίλιαμς (videos).

Μετά από δεκαπέντε μέρες έντονης συγκίνησης στα γήπεδα του εθνικού κέντρου τένις "Μπίλι Τζιν Κινγκ" στο Κουίνς της Νέας Υόρκης ολοκληρώθηκε η σεζόν στα Grand Slam.

Συγκεντρώσαμε ορισμένα από τα θεαματικότερα videos του US Open. Δεν είναι ανασκόπηση, αλλά στιγμές που μας άφησαν με ανοιχτό το στόμα.

Κατά χρονολογική σειρά λοιπόν:

Ο -έξω από αυτό τον κόσμο- winner του Τζόκοβιτς

Ο Σέρβος έδωσε στο κοινό του US Open την πρώτη βραδιά κάτι να θυμάται, βγαίνοντας εκτός γηπέδου για να βγάλει μια φοβερή επιστροφή-winner με αντίπαλο τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Τα παπούτσια του Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ συνάντησε ένα από τους αγαπημένους αθλητές του και σχεδίασαν μαζί ένα ζευγάρι παπούτσια για τένις που μοιάζουν με παλαιότερο μοντέλο "Air Jordan", τα οποία είχε στην κατοχή του ο Ελβετός. Θα τα ξαναδούμε;

Για χάρη του Φέντερερ ο Τζόρνταν παρακολούθησε για πρώτη φορά τένις στη ζωή του από κοντά. Στον 1ο γύρο έπεσε κάτω από τα γέλια με αυτό που άκουσε από τον Μαρίνκο Ματόσεβιτς.

Tweener μόνο από τον Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχασε δεύτερη ευκαιρία μέσα στο καλοκαίρι να κατακτήσει το πολυπόθητο 18ο Grand Slam. Ανοιχτό το ταμπλό μετά την απόσυρση της συμμετοχής του Ράφα Ναδάλ και τον πρόωρο αποκλεισμό των μεγάλων αντιπάλων που του έφραζαν το δρόμο για τον τελικό, έχασε από τον Μάριν Τσίλιτς. Φυσικά πρόσφερε τα δικά του highlights όπως το tweener το οποίο επανέφερε στη μόδα.

Ο Γκαέλ Μονφίς

Έχασε μέσα από τα χέρια του τον προημιτελικό με τον Ρότζερ Φέντερερ. Δίχως προπονητή εδώ και ενάμισι χρόνο βασίστηκε στις συμβουλές του Γάλλου συναθλητή του, Ζιλ Σιμόν και στο ταλέντο του για να αγαπηθεί από το αμερικάνικο κοινό. Αυτός ο πόντος ήταν αρκετός στον 2ο γύρο με τον Κολομβιανό Αλεχάντρο Γκονσάλες.

Η καλλίφωνη φίλη του Τζόκοβιτς

Δεύτερη εμφάνιση για τον Τζόκοβιτς. Κάλεσε ένα κοριτσάκι στη συνέντευξη Τύπου να τραγουδήσει μετά τη νίκη του επί του Αμερικανού Σαμ Κέρεϊ στον 3ο γύρο του τουρνουά. Ο Σέρβος λατρεύει τα παιδιά και τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει πατέρας για πρώτη φορά.

Το γάντι του Ράονιτς

Οι καλύτερες στιγμές του US Open

Ήθελε να κρατάει ζεστό το χέρι με το οποίο σερβίρει. Μέχρι τον 4ο γύρο πήγε... αέρα, αλλά το γάντι που έκανε μόδα ο Άλεν Άιβερσον και στο τένις το έχουμε ξαναδεί στη Μαρτίνα Χίνγκις, δεν δούλεψε στον αγώνα με τον Κέι Νισικόρι. Στις 2.26 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε ο αγώνας, πιο αργά από ποτέ στο US Open.

Το ματς του τουρνουά

Είναι στη μοίρα του Στάνισλας Βαβρίνκα να παίζει στο καλύτερο ματς του US Open και να χάνει. Το 2013 έχασε από τον Τζόκοβιτς και φέτος από τον Κέι Νισικόρι στα προημιτελικά του τουρνουά. Πραγματικό κατόρθωμα για τον Νισικόρι, αφού είχε παίξει με τον Ράονιτς λιγότερο από 24 ώρες νωρίτερα.

Οι 100 τίτλοι των αδερφών Μπράιαν

Οι δίδυμοι Μπομπ και Μάικ Μπράιαν κατέκτησαν για πέμπτη φορά το US Open. Με τον 16ο Grand Slam τίτλο τους έφτασαν τους 100 στην καριέρα τους. Έκαναν μόδα το chest bumping και η ATP ανέβασε το video-αφιέρωμα στα δύο αδέρφια που έκαναν cool το διπλό.

Ο 18ος τίτλος της Σερένα

Δεκαπέντε χρόνια μετά τον πρώτο της Grand Slam τίτλο σε ηλικία 17 ετών η Σερένα βρίσκεται πλέον μόλις τέσσερις τίτλους μακριά από το απόλυτο ρεκόρ της Στέφι Γκραφ στο επαγγελματικό τένις (22 τίτλοι). Κι αν δημιουργούνται απορίες για τον τρόπο που κρατιέται στην κορυφή τόσα χρόνια παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας, δείτε απλά πως προπονείται.

Άφησε άφωνο τον κόσμο ο Νισικόρι

Ο Κέι Νισικόρι έκανε το δύσκολο, να αποκλείσει τον μόνιμο φιναλίστ Νόβακ Τζόκοβιτς από τον τελικό. Στο παιχνίδι τίτλου δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον Μάριν Τσίλιτς. Μας έδωσε ωστόσο το highlight του τελικού, ένα drop shot.

Ο απίστευτος τίτλος του Τσίλιτς

Ένας τενίστας ύψους 1.98μ. δεν παίζει κανονικά έτσι. Ο Κροάτης τα κατάφερε και πλέον στο ανδρικό τένις υπάρχουν οκτώ εν ενεργεία νικητές Grand Slam (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Μάρεϊ, Χιούιτ, Ντελ Πότρο, Βαβρίνκα και Τσίλιτς). Ο Τσίλιτς δεν είναι το ίδιο καλός με τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, μπορεί να γίνει καλύτερος αρκεί να μην έχει ούτε από τη μισή ατυχία του "πύργου από το Ταντίλ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ