ΤΕΝΙΣ

Οι Γάλλοι κερδίζουν στο Ρολάν Γκαρός

Οι Γάλλοι κερδίζουν στο Ρολάν Γκαρός

Στον τελικό του Davis Cup προκρίθηκε η Γαλλία, κερδίζοντας την κάτοχο του τίτλου, Τσεχία στο κεντρικό κορτ του Ρολάν Γκαρός.

Την ευκαιρία να κατακτήσουν το μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας τους θα έχουν ο Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα, ο Ρισάρ Γκασκέ, ο Γκαέλ Μονφίς και ο Ζουλιάν Μπενετό.

Η γαλλική ομάδα στο Davis Cup πήρε το εισιτήριο για τον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2010. Δεκατρία χρόνια μετά τον τελευταίο θρίαμβο των "μπλε" στη Rod Laver Arena της Μελβούρνης εις βάρος της Αυστραλίας, αυτή η σπουδαία γαλλική χρονιά θα έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει ένα από τα σπουδαιότερα τρόπαια στο τένις.

Στο Ρολάν Γκαρός, το κέντρο αντισφαίρισης που χτίστηκε για να τιμήσει τα κατορθώματα των τεσσάρων "σωματοφυλάκων", οι Γάλλοι τενίστες έδωσαν στο γαλλικό κοινό μια μεγάλη χαρά.

Το εισιτήριο (με 3-0) "σφράγισαν" οι Τσόνγκα και Γκασκέ που νίκησαν στο διπλό τους πανίσχυρους Τσέχους Τόμας Μπέρντιχ και Ράντεκ Στέπανεκ με 6-7 (4-7), 6-4, 7-6 (7-5), 6-1. Οι δύο Τσέχοι είχαν οδηγήσει την ομάδα τους σε ισάριθμους τίτλους τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Την Παρασκευή (12/9) ο Γκασκέ και ο Τσόνγκα επικράτησαν σε τρία σετ των Μπέρντιχ και Λούκας Ρόσολ αντίστοιχα στους αγώνες του μονού. Οι αγώνες της Κυριακής (14/9) δεν έχουν καμιά σημασία.

Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Νοέμβριο είτε την Ιταλία εκτός έδρας, είτε την Ελβετία των Ρότζερ Φέντερερ και Στάνισλας Βαβρίνκα στην έδρα τους. Οι Ελβετοί προηγούνται με 2-1 των Ιταλών μετά το διπλό και η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί την Κυριακή (14/9).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ